Marc van ’t Veer en Peter Boelens winnen 2e editie voetbalquiz Tapperij Tijdloos

Na de succesvolle editie van 2014 was Bureau Voetbalquiz op 22 december 2015 opnieuw te gast in Tapperij Tijdloos. Zo’n 80 voetbalkenners hadden zich in de tapperij verzameld om mee te doen met de voetbalquiz, die bijna geheel in het teken stond van een terugblik op 2015.

Op de avond voor de quiz werd door de eigenaar van Tijdloos nog een ‘last minute’ verzoek gedaan. In de kroeg deed een filmpje de ronde dat men graag in de quiz wilde integreren. Bureau Voetbalquiz gaf uiteraard gehoor aan dit verzoek en begon de avond met een filmpje over Hakim Ziyech en Ronald Woensdregt. De overeenkomst tussen beide heren is een pijnlijke val  over de reclameborden na het vieren van een doelpunt dan wel overwinning. De ruim 80 aanwezigen juichten na het zien van het filmpje en de vraag, wie dook er mooier over de reclameborden, werd door (bijna) iedereen met de rode kaart (Ronald Woensdregt) beantwoord. Iedereen ging door naar de volgende vraag. De toon was hiermee direct gezet en na de opwarmronde was de sfeer al opperbest.

De echte quiz begon toen pas en dit beloofde een mooie strijd te worden. Het complete podium van vorig jaar was naar Tijdloos teruggekeerd met als doel deze prestatie minstens te evenaren. Maar op voorhand meldden zich al een aantal uitdagers, die goed voorbereid naar de quiz waren gekomen.

Na de eerste ronde, die in het teken stond van de Eredivisie, en de tussenronde bleken de verschillen klein. Drie teams haalden 27 van de 28 punten en gingen als koplopers de tweede ronde in. In de tweede ronde werd de moeilijkheidsgraad wat opgevoerd en werd het kaf van het koren gescheiden. Met vragen over keepers, die dit seizoen meermaals een hoofdrol opeisten, de Copa America en een vooruitblik op het komende EK hadden sommige deelnemers beduidend meer moeite. Dit gold niet voor de titelverdedigers Frank Morel en Pedro Blom. De heren waren maar met één doel naar Tapperij Tijdloos gekomen, de titel prolongeren. Het duo speelde als enige een foutloze tweede ronde en een nieuwe titel leek binnen handbereik. Met vier punten voorsprong kwamen zij de finale binnen.

De finale werd met zeven teams gespeeld. De achtervolgers hadden tussen de vier en de tien punten achterstand  en waren geenszins kansloos voor een prijs. Te meer omdat in de finale goede antwoorden punten opleverden, maar foute antwoorden voor aftrek zorgden. Bij het nakijken van de finaleronde viel op dat sommige teams op ‘safe’ hadden gespeeld en andere teams onder het motto ‘alles of niets’ waren gaan gokken. Dat risico’s nemen soms loont, ervaarde de uiteindelijk nummer drie van de quiz. Mark Kunst, Erwin van der Heijden en Patrick Tukker waren als zesde de finale binnengekomen, maar klommen door 11 finalepunten – waar 15 het maximum was – naar plaats drie en eindigden daarmee glorieus op het podium.

De strijd om de titel werd vanaf ronde één gevoerd door titelhouders Pedro Blom en Frank Morel enerzijds en het duo Marc van ’t Veer en Peter Boelens, alias Bierbak United, anderzijds. Van ’t Veer liet voorafgaand aan de quiz weten dat hij vorig jaar vijfde was geworden, maar dit jaar een echte kenner had meegenomen en voor de titel zou gaan. Bij aanvang van de finale stond het duo Van ’t Veer/Boelens nog vier punten achter. Morel en Blom besloten geen risico’s te nemen en gingen ervan uit dat een score van 9, zekere, punten genoeg moest zijn voor de overwinning…

 

Zij hadden echter geen rekening gehouden met een foutloze finaleronde van Bierbak United. De nummer vijf van vorig jaar mocht zich, aan de zijde van zijn nieuwe maat, even na elven laten huldigen als de kampioen van de Tapperij Tijdloos Voetbalquiz 2015. Voor de winnaars van vorig jaar waren de druiven zuur, maar zij lieten meteen na afloop al weten dat zij direct na de kerstdagen de voorbereidingen op de editie van 2016 zullen starten. Bierbak United, een jaar lang de trotse bezitter van de wisselbeker, feestte nog lang door…

Bureau Voetbalquiz kijkt terug op een zeer geslaagde avond en is ook volgend jaar weer te gast in Tapperij Tijdloos!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *