Voetbalquiz in sfeervolle kantine V.V. Waspik

Het is bij V.V. Waspik inmiddels een echte traditie… de laatste vrijdagavond van de winterstop staat de jaarlijkse voetbalquiz op de agenda, waarbij de gezelligheid hoog in het vaandel staat. Net als vorig jaar had Bureau Voetbalquiz ook in 2019 de eer om deze quiz te mogen verzorgen. Wat meteen opviel was het groot aantal bekende gezichten in de kantine en ook de teamnamen klonken ons nog bekend in de oren. Ruim 70 voetbalquizliefhebbers – verdeeld over 14 teams – stonden rond 20 uur aan de aftrap.

Het winnende team van de 2018-editie was dit jaar niet van de partij, waardoor de nummers 2 (Oud Waspik 5) en 3 (Raamsdonk Sjenguh) van vorig jaar tot de favorieten behoorden. In de eerste ronde ontliepen de meeste teams elkaar erg weinig en deelden 4 teams de koppositie met 16 punten. In de 2e ronde plaatste FC Den Berg een tussensprint. Een bijna perfecte score leverde een eerste plaats in de tussenstand op, met een marge van 3 punten op de naaste achtervolgers.

In de 3e ronde, die de doorslag moest geven welke teams uitgeschakeld werden en welke zich plaatsten voor de finale, werden de deelnemers getrakteerd op veel filmfragmenten en ook V.V. Waspik kwam uitgebreid aan bod. Zo zagen de heren van Waspik 6 zichzelf terug middels hun befaamde trainingskamp in Zuid Spanje. Maar ook het sportverleden van verzorger Cees Molenschot passeerde de revue. Ongeveer alle teamsporten zagen we bij de antwoorden voorbij komen, maar Cees was in zijn jonge jaren toch echt een talentvolle honkballer! Tot groot genoegen van hun leider werden ook de kampioenen van JO13-1 met een fotovraag in het zonnetje gezet. Uiteraard mochten ook de nacompetitie van vorig seizoen én de succesvolle bekercampagne van deze jaargang niet ontbreken.

Nadat we de balans hadden opgemaakt, bleek dat Raamsdonk Sjenguh op het juiste moment gepiekt had. Dankzij een score van 22 punten in de 3e ronde gingen ze als overtuigende koplopers de finale in, die in totaal door 6 teams gespeeld werd. De laatste 5 vragen leverden nog de nodige verschuivingen op. Een sterke slotronde leverde podiumplaatsen op voor Oud Waspik 5 (derde) en FC Den Berg (tweede), maar de mannen uit Raamsdonk hielden hun voorsprong vast en kroonden zich tot winnaars van de Voetbalquiz van V.V. Waspik, editie 2019.

Bureau Voetbalquiz kijkt terug op een geslaagde en gezellige avond. Speciale dank aan Michael van Seeters voor de prettige communicatie en aan de dames achter de bar voor hun goede zorgen. In 2020 zijn we graag weer van de partij!