Voetbaljournaal Voetbalquiz Clubkampioenschap 2019

Regionale voetbalquiz voor clubteams

Voetbaljournaal Voetbalquiz Clubkampioenschap 2019

Tweede editie
21 juni 2019
20 teams
waarvan 2 ladies-only
regio Drechtsteden e/o

Samen met
ZPRESS’ Voetbaljournaal
en Sportcentrum Dordrecht
en Staantribune
in Tapperij Tijdloos, Papendrecht

Tweede editie regio Alblasserwaard

Al voor het tweede jaar organiseerden we het regionale Voetbaljournaal Voetbalquiz Clubkampioenschap. Was het eerste jaar al een gezellig succes, dit jaar zat Tapperij Tijdloos tot achterin de zaal gevuld. Met maar liefst 20 teams van 4 personen, afkomstig uit de gehele Ablasserwaard. En een enkele gewenste ‘verstekeling’, zoals De Jonge Spartaan, uit Middelharnis, een heus Trainersteam, een Voetbaljournaal team en de ongeëvenaarde Tijdloos Allstars.

Meer strijd, meer punten, meer spanning

In 2018 begon de quiz op het oog in gemoedelijkheid. Maar al na de eerste ronde bleek: hier zitten een paar teams tussen die werkelijk alles proberen te weten, en alles goed willen beantwoorden. En zo werd de lijn doorgetrokken, tot aan de eindstreep. Dat beloofde wat voor deze tweede editie!

Die belofte werd ingelost. Groots. En breed ook! Maar liefst 4 teams wisten in de eerste ronde (Eredivisievragen) de maximale 18 punten te behalen. En precies die 4 teams stonden na de derde ronde, aan de voet van de finale, bovenaan. Met 73 (VVAC, vv Strijen, vv ’s Gravendeel) en 75 (vv Alblasserdam) punten.

Vier andere teams volgden, net onder de 70 punten. Daarom werd de finale met 8 teams gespeeld. Een finale die, zoals iedereen ondertussen van ons gewend kan zijn, kleine verschillen kan vergroten, maar ook alles overhoop kan gooien. Een finale waarin je maximaal 15 punten kunt scoren, maar ook op -15 uit kunt komen. Een kwestie dus, van heel goed weten wat je doet…

Voetbaljournaal Voetbalquiz Clubkampioenschap 2019

Altijd mooi, zo’n gelijk opgaande strijd en een zinderende finale. Maar eerst even dit:

VAN HARTE GEFELICITEERD, VVAC-DAMES!

Jullie waren het beste damesteam. Én jullie staan er goed op. Én het was heel fijn er zulke kanjers bij te hebben.

Kom volgend jaar weer! We zullen ons uiterste best doen nog meer dames in de quiz te mogen verwelkomen.

De finale en de prijswinnaars

Mede dankzij onze gul sponsorende vrienden gingen veel teams met leuke prijzen naar huis. Onder andere de nummers 1, 2 en 3 werden goed in de watten gelegd. En natuurlijk ook die superdames.

Zo boden de makers van het prachtige blad STAANTRIBUNE een aantal oprecht prachtige voetbalboeken aan. Sprong SPORTCENTRUM DORDRECHT in met fijne kortingsbonnen voor hun sport- en voetbalcollectie. Stuurde ZPRESS/VOETBALJOURNAAL 2x 4 mensen naar een voetbalwedstrijd (hallo zeg!). En natuurlijk was er een ENORME CUP voor de winnaars.

De winnaars, die tot en met de finale op de huid werden gezeten door 3 andere teams. Maar over stalen zenuwen – en toch ook de meeste voetbalkennis – bleken te beschikken: VV ALBLASSERDAM! Met in hun kielzog vv Strijen en vv ’s Gravendeel, die ook nog eens in punten gelijk eindigden.

Razend spannend dus. En een bijzonder leuke avond. Die we met z’n allen in 2020 zeker gaan herhalen.

 • Daar staat ’ie...

  …met z’n grote oren.

  Voetbaljournaal Voetbalquiz Clubkampioenschap 2019
 • Veel mooie prijzen!

  dank: Sportcentrum Dordrecht & Staantribune

  Voetbaljournaal Voetbalquiz Clubkampioenschap 2019
 • De winnaars!

  vv Alblasserdam

  Voetbaljournaal Voetbalquiz Clubkampioenschap 2019
 • Op een haartje...

  vv Strijen

  Voetbaljournaal Voetbalquiz Clubkampioenschap 2019
 • Net geen prolongatie

  vv ’s Gravendeel

  Voetbaljournaal Voetbalquiz Clubkampioenschap 2019