Vierde editie voetbalquiz in Tapperij Tijdloos

Na 2014, 2015 en 2016 was Bureau Voetbalquiz in 2017 opnieuw te gast in Tapperij Tijdloos. Daar vindt jaarlijks tussen kerst en oud&nieuw de Tapperij Tijdloos voetbalquiz plaats. Het aantal deelnemers groeit gestaag. In 2014 stonden er nog 33 koppels aan de start, in 2017 was dit aantal gegroeid naar 36 koppels en 1 drietal. Een mooie opkomst dus voor een “gewone” woensdagavond na kerst.

Ook dit jaar vielen de eerste prijzen al na enkele minuten te verdelen. De rode/gele kaartenquiz stond deze keer in het teken van derby’s. In Papendrecht vond op 4 november sinds lange tijd de derby tussen v.v. Papendrecht en v.v. Drechtstreek weer  plaats. Beide voetbalclubs spelen sinds dit seizoen weer in de tweede klasse. De derby eindigde op 4 november in een 0-2 overwinning van Drechtstreek en de eerste vraag ging natuurlijk over deze wedstrijd. Na 73 mensen te hebben weggespeeld bleven er 2 echte derby kenners over. Uiteindelijk bleek de voorzitter van v.v. Papendrecht Hans Jonker nog net iets meer te weten dan zijn tegenstrever. Hij ging met een fles prosecco naar huis en kan het nieuwe jaar komend weekend goed beginnen.

De eerste ronde ging traditioneel over de Eredivisie. Na 18 Eredivisie vragen gingen er zes koppels aan kop. Allen behaalden ze de maximale score van 18 punten.  Het verschil moest gemaakt worden in de tweede ronde, waarin we vooruit blikten op het komende WK. Helaas is het Nederlands Elftal niet van de partij, maar dit mocht de pret van de deelnemers niet drukken. Na deze ronde zijn alle voetbalkenners in Papendrecht goed voorbereid op de landen en stadions, die we komende zomer gaan zien. Na ronde 2 tekenden de eerste verschillen zich af, maar een prognose voor de einduitslag konden we nog niet maken.

Aan het einde van het jaar moet er natuurlijk ook teruggeblikt worden op het voetbaljaar 2017. In ronde 3 passeerden verschillende gebeurtenissen uit het afgelopen voetbaljaar de revue. Daar mochten uiteraard vragen over het succesvolle vrouwen EK, de winnaar van de gouden bal en de mooiste doelpunten van 2017 niet ontbreken.

Na 3 ronden voetbalquizzen tekende zich een duidelijke kopgroep af. Met 48 punten streden Caspar en Thijs tegen Daan en Rick, die met 49 punten aan kop gingen. Daarachter een spannende strijd tussen 5 koppels die tussen de 41 en 43 punten hadden gescoord. De winnaars van vorig jaar haalden de finale dit jaar net niet en eindigden met 37 punten op de 10e plaats. Geoffrey van Tuijl en Dennis Bussem deden met pijn in het hart afstand van de wisselbeker, maar mochten aan het begin van de avond nog wel hun naam op de beker vereeuwigen.

In de finale werd er flink gegokt. Sommige teams leverde dit een flinke stijging op in het eindklassement, zoals oud-winnaars Pedro en Frank. De winnaars van de eerste editie in 2014 gingen met 41 punten als laatste de finale in, maar schoven met 9 finalepunten naar een zeer verdienstelijke 3e plaats. De nummers één en twee wijzigden in de finale niet meer. Op de tweede plaats eindigden Caspar en Thijs. Daan en Rick, die vorig jaar bij hun debuut genoegen moesten nemen met een tweede plaats, mogen zich een jaar lang de voetbalkenners van Papendrecht noemen. Met 58 punten wonnen zij de vierde editie van de Tapperij Tijdloos voetbalquiz.

Voor alle deelnemers had Bureau Voetbalquiz een voetbaltijdschrift meegenomen. De Engeland editie van “Staantribune” vond aan het einde van de avond gretig aftrek.

Na vier edities verheugt Bureau Voetbalquiz zich al op de jubileum editie van volgend jaar!