Eredivisie logo's 2015 - uitstel start eredivisie 2015 door politieacties | Bureau Voetbalquiz

Valse start Eredivisie (en quizvraag!)

Vanaf vrijdag zou de bal weer gaan rollen in negen Eredivisie stadions, maar het lijkt een valse start te worden. Als gevolg van aangekondigde politieacties hebben de burgermeesters van vijf steden een streep gezet door de openingswedstrijd in hun stad.

Voor de voetballiefhebbers is het deels schrappen van de eerste ronde van de eredivisie 2015 een domper, voor veel trainers wellicht een welkome verlenging van de voorbereiding. Hoewel de meeste clubs alweer anderhalve maand bezig zijn, lijken de selecties – laat staan de gedroomde opstelling – nog verre van vast te staan. Er wordt nog druk gesleuteld aan de ‘ideale elf’ en bij veel clubs is het nog een komen en gaan van spelers. Ook de afgelopen zomer hebben buitenlandse clubs naar hartenlust kunnen shoppen in de Eredivisie.

Voorspelbare transfers, zoals die van eredivisie topscorer Memphis Depay, werden afgewisseld met minder verwachte overgangen. Zo verruilde Heerenveen aanvoerder Marten de Roon het Abe Lenstra stadion voor het Stadio Atleti Azzurri d’Italia van Atalanta Bergamo en vertoont Jean Paul Boëtius zijn kunsten vanaf komend seizoen in Basel. Dat de topscorer van de Eredivisie een overstap naar het buitenland maakt, ligt daarentegen volledig in de lijn der verwachtingen. De voorgangers van Memphis Depay verzilverden hun status als topscorer met een goed betaalde overgang en in alle gevallen profiteerden de clubs mee. Maar…

…wie was de laatste topscorer van de Eredivisie die zijn club trouw bleef?

We geven jullie even bedenktijd en gaan ondertussen het rijtje voorgangers van Memphis Depay langs.

Vorig seizoen was Alfred Finnbogason de gevierde man. Hij vertrok naar Real Sociedad en na een weinig succesvol debuutjaar met slechts twee doelpunten in de Primera Division vertrok hij dit seizoen naar Olympiakos Pireaus. In het seizoen 2012-‘13 stond er geen maat op Wilfried Bony. Via een tussenstop bij Swansea City speelt hij vanaf begin dit jaar in de absolute Europese top bij Manchester City. Evenals in 2014 leverde Heerenveen ook in 2012 de topscorer. Bas Dost dwong een transfer af naar VFL Wolfsburg, waar hij in zijn derde seizoen doorbrak. Waarschijnlijk de meest verrassende topscorer van de afgelopen seizoenen is Björn Vleminckx. In dienst van NEC trof de Belg 23 keer doel en vertrok naar Club Brugge. Inmiddels speelt hij zijn wedstrijden in de anonimiteit van de Turkse middenmoot.

En dan terug naar de Bureau Voetbalquiz quizvraag!

De laatste speler die na zijn topscorerstitel zijn club trouw bleef was… Luis Suarez.

En daar zal hij geen spijt van hebben gehad! Nadat hij in het seizoen 2009-’10 35 treffers liet noteren, maakte hij een half jaar later alsnog de overstap naar Liverpool.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *