Tweede editie voetbalquiz RKDVC

In november 2016 won RKDVC een geheel verzorgde voetbalquiz op de Nationale Voetbal Vakbeurs. De prijs werd in 2017 verzilverd en de voetbalquiz was zo’n succes dat Bureau Voetbalquiz in 2018 opnieuw te gast was in de kantine van RKDVC. De mannen en vrouwen uit Drunen maakten er wederom een hele gezellige avond van. Toen Bureau Voetbalquiz rond half 12 de aftocht blies zat de sfeer in de kantine er nog altijd goed in.

Aan de quiz deed een gevarieerd publiek mee. Jongens die onder het genot van cola en chips hun voetbalkennis probeerden te testen, maar ook dames die genoten van een wijntje en hoopten op vragen over de Oranje Leeuwinnen. De jongens en de dames zijn de beloften voor de toekomst, want hoewel ze de finale niet haalden, zetten ze mooie scores neer.

De avond begon uiteraard met een ‘rode en gele kaarten quiz’, die deze keer in het teken stond van het Nederlands Elftal. Op 16 maart werd immers de selectie van het Nederlands Elftal voor de oefenduels met Engeland en Portugal bekend gemaakt. Bij binnenkomst werden we meteen door enkele deelnemers van vorig jaar aangeschoten. Of er weer een Eredivisie ronde zou komen, want die was vorig jaar zo leuk. De Eredivisie ronde hoort vast in ons programma, dus we konden de deelnemers gerust stellen. Na afloop van de Eredivisie ronde, die goed werd gemaakt, kreeg Bureau Voetbalquiz een applaus. Dat hebben we nog niet eerder meegemaakt.

Het vervolg van de avond was een nek-aan-nekrace tussen de duo’s Steven & Thijs en Marc & Richard. Na drie quizronden was het tijd voor de finaleronde. Bij RKDVC hadden de deelnemers minstens 50 punten nodig om tot de finale door te dringen. Dit lukte 6 teams die tussen de 50 en 56 punten hadden gescoord in de eerdere drie ronden. In de finale werd er nog stuivertje gewisseld, maar de eerste plaats bleef in bezit van Marc en Richard met een totaalscore van 66 punten. Zij gingen naar huis met een beker, boek en bier. Alle deelnemers van de voetbalquiz in Drunen werden door voetbalblad Staantribune getrakteerd op de Engeland Special. De deelnemers kunnen dus ook na 16 maart nog even nagenieten van deze bijzonder geslaagde quizavond. Bureau Voetbalquiz hoopt ook in 2019 weer te gast te zijn in Drunen, er gaat immers niets boven Brabantse gezelligheid!