Traditie geboren bij VV Brielle

Bureau Voetbalquiz was op vrijdagavond 1 december te gast bij VV Brielle. In een stampvolle kantine, waar zeker 70 voetbalkenners zich hadden verzameld, mochten wij de eerste voetbalquiz verzorgen in de historie van VV Brielle. De club had aangegeven met grotere teams te willen spelen en dus waren er naast goed op elkaar ingespeelde tweetallen ook teams met drie of vier deelnemers. Dat meer teamleden geen garantie is voor de eindzege werd aan het einde van de avond duidelijk.

Uiteraard begon de avond met een rode en gele kaarten quiz, die in het teken stond van debutanten. Het was immers onze keer op Sportcomplex Geuzenpark! De meeste deelnemers vielen af bij een vraag over hun eigen club. Niet iedereen had nog scherp voor de bril dat de eerste competitiewedstrijd van VV Brielle na de oprichting in 2011 tegen VV Rockanje werd gespeeld, en niet tegen VV Rozenburg. Uiteindelijk bleven vier kenners tot het einde over en zij gingen op voor de schiftingsvraag over eeuwige debutanten. De avond van Jeffrey Duijnstee kon niet meer stuk. Naar eigen zeggen was hij de echte winnaar van de avond, omdat hij de enige individuele quizprijs in de wacht sleepte.

De “echte” quiz kende een drietal rondes, waarbij de kennis van de deelnemers op het gebied van de Eredivisie, VV Brielle en buitenlands voetbal werd getest. Tussendoor waren er natuurlijk voldoende pauzes, waarbij het bier rijkelijk vloeide. De dames en heren achter de bar schonken niet alleen bier, maar trakteerden alle deelnemers tussendoor ook op een bittergarnituur. Ook het team van Bureau Voetbalquiz werd gedurende de avond zeer goed verzorgd, waarvoor onze dank.

Na drie rondes quizzen bleken vijf teams het meest finale-waardig. Toch willen we op deze plaats nog even refereren aan de prestatie van het enige team met vier vrouwen. De dames hadden zich voor deze avond omgedoopt tot team Pinot Grigioos en misten de finale slechts op een paar punten. Voor deze mooie prestatie kregen de dames een zeer terechte staande ovatie. Wij voorspellen dat de dames volgend jaar de ‘dark horses’ zijn voor de eindoverwinning…

De finale die in het teken stond van Nederlands voetbal, was bloedstollend spannend. De marge tussen de nummers 1 en 5 was slechts 5 punten en in de finale konden er nog volop punten worden gescoord, maar ook verloren. Dat gokken soms goed uitpakt werd om even voor 11 uur duidelijk. Het duo dat als laatste de finale was binnengekomen, kwam op gelijke hoogte met het team dat voor de finale de hoogste score had behaald. Uiteindelijk kwam het aan op de schiftingsvraag en bleek dat  team Skididi Pap Pap (de naam was een ware tongbreker voor de presentatoren van de avond!) met 51 punten de winnaar van de avond was. Lennart v/d Polder en David de Bruijn mogen zich dit jaar dé voetbalkenners van VV Brielle noemen en hebben tevens een plekje verdiend in onze eregalerij. Zuur was dit voor de nummer twee. Maar wie kiest voor teamnaam “het tweede” kan natuurlijk niet anders dan een tweede plaats verwachten… Met 1 punt minder eindigde team Vegter op een keurige derde plaats. Met bier, een beker, mooie voetbalboeken en een luid applaus van alle deelnemers konden alle prijswinnaars met de borst vooruit naar huis.

Naast prijzen voor de winnaars had Bureau Voetbalquiz voor alle quizdeelnemers de Engeland special van voetbalblad Staantribune meegenomen. Niemand ging dus met lege handen naar huis en alle deelnemers waren hiermee zeer in hun nopjes. De reacties na afloop waren enthousiast. Wij hopen dat hiermee een jaarlijkse traditie geboren is en dat we volgend jaar met een wisselbeker naar Brielle af kunnen reizen.