Bureau Voetbalquiz te gast bij het gezellige V.V. Drechtstreek, februari 2015

Spannende ontknoping voetbalquiz VV Drechtstreek

Spannende ontknoping voetbalquiz VV Drechtstreek 2015

Op 21 februari speelde Bureau Voetbalquiz een thuiswedstrijd en waren we te gast op sportpark Oostpolder in Papendrecht. VV Drechtstreek had Bureau Voetbalquiz uitgenodigd om een quiz na afloop van de wedstrijd VV Drechtstreek-Oude Maas te verzorgen. Helaas gooide een fikse hagelbui roet in het eten en werd de wedstrijd afgelast. Dat weerhield een groot aantal Drechtstreek leden en supporters er niet van om massaal een gang naar de kantine te maken.

Al ruim voor aanvang van de quiz zat de kantine gezellig vol en konden de aanwezigen zich te goed doen aan warme stroopwafels. De sfeercommissie onder leiding van Wendy Prins weet duidelijk hoe ze sfeer in de kantine moeten krijgen. Naast de stroopwafels waren er ook nog 500 extra bitterballen ingekocht en vloeide het bier rijkelijk. Door middel van lichtgevende stokjes konden de deelnemers, tijdens de quiz, op hun plaats blijven zitten en toch bestellen en dat werd dan ook massaal gedaan.

Trio’s en kwartetten

In tegenstelling tot de meeste andere quizzen werd bij VV Drechtstreek in drie- of viertallen gespeeld en dat was gezien de opkomst geen overbodige luxe. Met 14 trio’s en kwartetten begon om 6 uur de voetbalquiz. In de eerste ronde moesten de teams zich door vragen over Nederlands en Buitenlands voetbal worstelen. Het team dat dit het beste deed was het trio Ad, Ronald en Joop, zij scoorden 21 van de 25 punten. De tussenronde waarin emblemen herkend moesten worden, bleek ook geen onoverkomelijke hindernis voor de deelnemers. De tweede ronde ging in zijn geheel over VV Drechtstreek. Van erevoorzitters tot f-pupillen en van trainingskampen tot legendarische kampioenschappen, alles kwam, onder luid gejuich van de deelnemers, voorbij.

De finale

De finale werd uiteindelijk door 12 teams gespeeld en hier werd het kaf duidelijk van het koren gescheiden. Vier teams slechtten de grens van 65 punten en de twee beste trio’s behaalden 68 punten.

De schiftingsvraag moest de doorslag geven en die werd door het trio John, Jaco en Marco het beste gemaakt. De tweede plaats was voor Ad, Ronald en Joop en die hadden hier duidelijk de balen van. De derde plaats was een prooi voor Mischa, Jorn, Ton en KellyDe sfeercommissie stelde voor de winnaar een gigantische wisselbeker – mét grote oren – beschikbaar, en ook de nummers 2 en 3 gingen niet met lege handen naar huis. Zij kregen een envelop met consumptiebonnen, zodat de avond voor de heren en dame nog wat voordeliger uitviel.

Hieronder een aantal sfeerimpressies. De winnaars pronken in onze eregalerij.

  • Voetbalquiz met bier en bitterballen in de Drechtstreek kantine
  • Een avondje voetbalquiz in de kantine van VV Drechtstreek
  • Voetbalquiz petje op petje af; gele kaart rode kaart
  • Voetbalquiz bij VV Drechtstreek in Papendrecht - mét Bert de Jong
  • Foto voetbalquiz vv Drechtstreek Papendrecht
  • Voetbalquiz bij VV Drechtstreek in Papendrecht - 2015

 

Bureau Voetbalquiz kijkt terug op een zeer geslaagde avond en verheugt zich op de editie van volgend jaar waarin Ad, Ronald en Joop vast hun revanche willen halen!


 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *