Scorende keepers….

Zondag 17 augustus zal de geschiedenisboeken ingaan als een historische voetbalmiddag. Erik Cummins, de keeper van Go Ahead Eagles, wist in de uitwedstrijd tegen Excelsior een doelpunt te maken. Slechts 10 keepers gingen hem in de Eredivisie voor en de meesten scoorden vanaf de penaltystip. De laatste keeper die ook een velddoelpunt maakte, staat bij menig voetballiefhebber nog in het geheugen gegrift. Tijdens de wedstrijd AZ-Heracles (seizoen 2005/2006) was het Martin Pieckenhagen, die in de slotseconden naar voren stormde om zijn club alsnog een felbegeerd puntje mee te laten nemen uit Alkmaar. Zij rake kopbal zorgde voor de 2-2 einduitslag. 20 jaar daarvoor was het Jan van Grinsven, die namens FC Den Bosch in de slotseconden van de wedstrijd tegen Roda JC voor de 2-2 zorgde, ditmaal met een intikker. Een doelpunt via een uittrap, zoals Cummins hem zondag maakte, was sinds 1997 – Rein van Duijnhoven namens MVV (1e divisie) – niet meer vertoond.

Erik Cummins reageerde na afloop gelaten op zijn doelpunt. Hij scoorde wel, maar de winst moesten de Deventenaren toch aan Excelsior laten. Zijn doelpunt leverde dus helaas niets op. “Historisch, leuk voor de statistieken, maar we hebben er niets aan” “Of ik later trots terug kan kijken op dit moment? Dat wel als we gehandhaafd zijn” aldus Cummins.

Bureau Voetbalquiz constateerde zondagavond dat een goede Eredivisevraag ’s middags verloren was gegaan…. Voordat Erik Cummins doel trof was er namelijk maar één keeper, op dit moment actief in de Eredivisie, die in zijn carrière ook een doelpunt achter zijn naam heeft staan. De vraag aan jullie was geweest, noem de naam van deze keeper.

 

Het antwoord is als volgt; tijdens de Jupiler League wedstrijd Excelsior-FC Dordrecht (seizoen 2012-2013) stond het tot enkele minuten voor tijd 2-1 voor FC Dordrecht. In de slotminuut deed de keeper van Excelsior een ultieme poging om de 2-2 te maken en ging bij een corner mee naar voren. Dit lukte: Jordy Deckers, de doelman van Excelsior, wist het net te vinden en noteerde de gelijkmaker. Het is dus extra bijzonder dat Erik Cummins gisteren uitgerekend Jordy Deckers, die weet hoe scoren als keeper voelt, wist te passeren. Voor Erik Cummins is het te hopen dat Go Ahaed zich handhaaft dit seizoen, want op een goal als deze mag je heel erg trots zijn.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *