Voetbalquiz V.V. Papendrecht - winnaars Teus en Arjan

Nek-aan-nekrace voetbalquiz v.v. Papendrecht

Op 16 maart speelde Bureau Voetbalquiz een echte thuiswedstrijd bij v.v. Papendrecht. De rood zwarten hadden Bureau Voetbalquiz gevraagd een quiz te verzorgen, die voor jong en oud een uitdaging zou zijn. Om half 8 gingen de kantinedeuren open, maar de meeste deelnemers meldden zich om even voor achten. Met zo’n 30 deelnemers startte Bureau Voetbalquiz met de rode en gele kaart ‘warming up’ over het Nederlands Elftal. De eerste prijs van de avond, een rood wit blauwe snoepzak was een prooi voor Niels, die de rest van de avond een niet onverdienstelijk koppel vormde met organisator Marc Commandeur.

De eerste ronde stond in het teken van Nederlands en Buitenlands voetbal, waarna er een tussenronde met emblemen werd gespeeld. De meeste deelnemers redden zich hier heel aardig uit, hoewel het spellen van de naam Serdar Gözübüyük en het embleem van Grasshoppers toch wat moeilijkheden opleverden.
De tweede ronde begon met een aantal vragen over v.v. Papendrecht. Een rijtje met trainers moest worden aangevuld en uiteraard bleef ook de legendarische wedstrijd tegen Emmen, waar Papendrecht met een helikopter naar toe vloog, niet onbesproken. De beelden, zo hoorden we later, waren in 1965 zelfs in het 8 uur journaal te zien geweest. Een aantal deelnemers, die in 1965 al supporter waren van v.v. Papendrecht, merkten zelfs op dat ze er tijdens die bewuste wedstrijd zelf bij waren geweest.

Na de vragen over v.v. Papendrecht werd de kennis van de deelnemers getest op het gebied van derby’s en Zuid- Amerikaans voetbal. Na de tweede ronde bleek de finale een nek-aan-nekrace te worden tussen Teus en Arjan enerzijds en Erwin en Jacco anderzijds. Uiteindelijk trokken Teus en Arjan, met slechts 1 puntje verschil, aan het langste eind. Zij mogen zich dit jaar de voetbalkenners van v.v. Papendrecht noemen. De nummer 3 mag ook zeker niet onvermeld blijven. Die eer ging naar vader en zoon Niels en Hennie van Middelkoop. De winnaars lieten achteraf nog weten gebrand te zijn geweest op een overwinning. De afgelopen jaren moesten ze het doen met 2e en 3e plaatsen, de titel ontbrak dus nog. Voordat de heren naar het Slobbengors afreisden, waren ze nog even in de VI gedoken om alle internationale rangen en standen door te nemen. Een goede voorbereiding is het halve werk, zo blijkt maar weer. Wij hopen dat Erwin en Jacco volgend jaar revanche kunnen nemen. Wij verheugen ons er in ieder geval al op!

 


 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *