Legendarische lob van Cruijff

Onze bezoekers ondervonden weinig problemen met de vraag van gisteren. Via verschillende kanalen bereikte ons het juiste antwoord. Johan Cruijff bleef in de finales van 1969 tegen AC Milan, 1971 tegen Panathinaikos en 1973 tegen Juventus doelpuntloos. Maar in de finale van 1972, in de Kuip tegen Inter Milan, bezorgde hij Ajax met 2 treffers de triomf. De afgelopen dagen kwamen deze doelpunten met grote regelmaat voorbij en het juiste antwoord is dan ook twee.

De vraag van vandaag is wellicht wat lastiger, maar de directie van Bureau Voetbalquiz aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele hoofdbrekens bij onze bezoekers… De vraag is namelijk verzonnen door één van onze trouwe volgers en regelmatig deelnemer aan onze quizzen, Marien Korporaal. Bij het zien van de eerste vraag van onze serie bood hij spontaan zijn medewerking aan middels het insturen van onderstaande vraag.

2 januari 1972. Bij menigeen gaat nu al een belletje rinkelen! Het moment werd op de avond van Cruijffs overlijden door de NPO-kijkers gekozen tot hét ultieme Cruijff moment. Dat Ajax tegen FC Den Haag speelde, de wedstrijd plaatsvond in het Zuiderpark, dat Ton Thie de doelman was die met een magistrale lob verschalkt werd… het is allemaal genoegzaam bekend. Maar de vraag is: welke Den Haag-speler werd door Cruijff met een simpele voetbeweging het bos in gestuurd?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *