Jubileum editie voetbalquiz Tapperij Tijdloos

Op 27 december vond de traditionele eindejaars voetbalquiz in Tapperij Tijdloos plaats. Na 2014, 2015, 2016 en 2017 werd Bureau Voetbalquiz ook in 2018 gevraagd om deze quiz te verzorgen. En was de quiz een ware jubileum editie. Al vijf jaar op rij staan wij in het door Fox Sport uitgeroepen gezelligste voetbal café van Nederland. En daar zijn we natuurlijk best een beetje trots op. Naast de oliebollen, die standaard geserveerd worden tijdens de voetbalquiz, kon iedereen zich dit jaar ook tegoed doen aan heerlijke bitterballen die onderdeel waren van de gewonnen prijs. Al met al was de quiz ook dit jaar weer een groot succes in de Tapperij die voetbal ademt.

Gemiddeld kunnen we bij Tapperij Tijdloos minimaal 35 teams, variërend van twee tot drietallen noteren. Dit jaar waren er 36 teams die de strijd met elkaar aan durfden te gaan. Bij Tijdloos staat de quiz altijd in het teken van een terugblik op het afgelopen voetbaljaar. En daar was voor Bureau Voetbalquiz voldoende uit te putten. Natuurlijk was er het WK met wereldkampioen Frankrijk, maar ook de goede prestaties van de Oranje Leeuwinnen, de wederopstanding van het Nederlands elftal onder Ronald Koeman, de titel van PSV en de Champions League finale waarin Real Madrid voor de derde keer in vier jaar tijd de titel opeiste bleven niet onopgemerkt.

Bijna alle deelnemers moeten op 27 december het idee hebben gehad dat ze meededen om de overwinning. Er werden veel punten gescoord en de deelnemers hadden het voorbije voetbaljaar goed opgelet. Uiteindelijk bleven er vijf teams over die 46 of meer (van de op dat moment maximaal te behalen 56) punten scoorden tijdens de eerste drie quizronden en dat was voldoende voor een finale plaats. Uiteindelijk kan er maar één de beste zijn en dat daar de finale niet altijd in voorziet werd vanavond maar weer eens duidelijk. Nadat de jury geplust en gemind had bleven twee teams steken op exact 57 punten en moest de schiftingsvraag uitkomst bieden. Het koppel Leendert Kamsteeg en Jesse de Bruin bleek het dichtst bij het juiste antwoord op de schiftingsvraag te zitten en zij versloegen daarmee oud-winnaar Frank Morel en Dennis Bosson die een uitstekende finale speelden maar net een puntje tekort kwamen. Een eervolle derde plaats werd genoteerd voor Julian en Cedric (alias Strijen Voorwaarts). Na vier eerdere edities betekende dit wederom een nieuwe winnaar van de jaarlijkse voetbalquiz in Tapperij Tijdloos. Volgend jaar komen we uiteraard graag terug voor de zesde editie.