Voetbalquiz trainingskamp Xerxes/DZB - januari 2017 - Bureau Voetbalquiz

Ilyas Oulad-Ali, Remy Broekmans en Jeremy Hensen winnaars voetbalquiz trainingskamp Xerxes/DZB

Een aantal weken geleden werden we benaderd door Xerxes/DZB. De roemruchte club uit Rotterdam, opgericht in 1904, had het Roompot Marinapark in Volendam als bestemming voor het trainingskamp gekozen.  De vraag aan ons was of wij de eerste avond van hun trainingskamp met een voetbalquiz wilden opluisteren.

Op 6 januari reisden wij af naar de boorden van het IJsselmeer.  De voetbalquiz stond gepland voor 21:00 uur in restaurant de Pieterman. De crew van Bureau Voetbalquiz was bijtijds aanwezig en werd bijzonder gastvrij ontvangen door Merel en haar personeel. Voorafgaand aan de voetbalquiz mochten we met de selectie en staf van Xerxes/DZB mee eten. Het personeel van de Pieterman had er iets moois en lekkers van gemaakt. In een afgesloten zaaltje werden we getrakteerd op een lopend buffet met Indische specialiteiten, heerlijk!

De voetbalquiz mocht een uur of 2 duren, dus we besloten de vaart er in te houden. We startten met de rode- en gele kaartenquiz, die al na een beperkt aantal vragen een winnaar kende. Jeremy Hensen, naar eigen zeggen heeft hij weinig met voetbalquizzen, bleek de grootste Feyenoord-kenner en ging er met de ‘rode- en gele kaarten-bokaal’ vandoor.

Na de warming up stonden er 2 rondes met Eredivisie, Xerxes/DZB, een terugblik op 2016 en grabbeltonvragen op het programma. Alle spelers en staf lieten zich rustig door de vragen heen leiden. Ondertussen werd er om sommige vragen gelachen, luidkeels meegezongen met Will Grigg on fire en oude herinneringen opgehaald aan mooie wedstrijden van Xerxes/DZB in de KNVB beker.

Van de 20 koppels plaatsen de beste 5 zich na 2 rondes voor de finale. Han Nijgh en Mustafa Celen, gingen als 5e de finale in en besloten alles of niets te spelen. Dat pakte helaas verkeerd uit en zij bleven 5e. De vierde plaats ging naar Kevin de Vries en Mathijs Donatz. In de prijzen vielen uiteindelijk Joop Hiele en Peter van Loon, die de 3e plaats opeisten. Osvaldo de Pina en Ruben Muskiet baalden als een stekker met de 2e plaats. Volop gokken bij de laatste vraag werd hen fataal. De nummers 1, Ilyas Oulad-Ali en Remy Broekmans, mogen zich een jaar lang de voetbalkenners van Xerxes/DZB noemen. Onder luid gejuich en met applaus toonden zij de gewonnen bekers aan de eerdere afvallers, die allemaal heel sportief tot het einde bleven kijken en aanmoedigen.

Bureau Voetbalquiz bedankt de spelers en staf van Xerxes/DZB en het personeel van restaurant de Pieterman voor deze mooie avond!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *