Goede doelen

In 2006 verraste Barcelona de wereld door zich kosteloos te laten sponsoren door UNICEF. De organisatie die opkomt voor de belangen van kinderen sierde t/m 2011 het shirt van de Catalaanse club. Ook diverse Nederlandse club hebben sindsdien ruimte op hun shirt beschikbaar gesteld aan goede doelen. FC Twente liet de reuzenpanda van het wereldnatuurfonds toe op het shirt en Feyenoord speelde 3 wedstrijden met Warchild op de rug.

 

Goodwill kweken bij het publiek is waarschijnlijk de belangrijkste reden van de hoofdsponsor om goede doelen de plaats in te laten nemen op het officiële tenue.

Ook de voetbalclubs zelf spinnen hier garen bij. De vraag naar “Olli” en het bijpassende diergaarde Blijdorp shirt was in Rotterdam zo groot dat men het niet op tijd kon leveren. En wij kunnen ons dat goed voorstellen. Een shirt met Blijdorp is nu eenmaal een stuk leuker dan Opel of ASR op je borst.

Om in Bureau Voetbalquiz sferen te blijven toch maar even een quizvraag tussendoor; welke club draagt dit seizoen tijdens uitwedstrijden een shirt met de naam van een goed doel?

De echte kenner weet uiteraard dat het hier om Ajax gaat. Hoofdsponsor Aegon heeft het uitshirt beschikbaar gesteld aan het Fonds Gehandicaptensport.

 

Ook individuele voetballers schenken overigens aandacht aan het goede doel. Op dit moment krijgt stichting ALS een stroom aan nieuwe donateurs te verwerken. Aanstichter is de Ice Bucket Challenge. Inmiddels hebben we gezien hoe Robin van Persie, Nigel de Jong maar ook Sergio Ramos, Cristiano Ronaldo en Lionel Messi een bak ijswater over zich heen kieperden. Er is overigens geen regel hoe groot de bak met water moet zijn. Op internet circuleren filmpjes met theekopjes, maar ook met Kliko’s. Overigens gaat dat in het laatste geval nog weleens mis.

Ook wij hadden de eer om kopje onder te gaan. Robert Steenhorst, teamleider in het Havenziekenhuis en al tientallen jaren een vaste waarde bij zaalvoetbalvereniging WICO, daagde ons uit. Hierboven vinden jullie de foto, en oja…. De donatie is uiteraard ook overgemaakt!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *