Bureau Voetbalquiz bij Businessclub IJsseldelta

Op vrijdagavond 4 september was Bureau Voetbalquiz te gast bij de Businessclub IJsseldelta van Go-Ahead Kampen. Aan de vooravond van het nieuwe seizoen werd een drukbezochte avond georganiseerd waarop onder andere 11 nieuwe sponsoren hun contract ondertekenden. Onder de ruim 70 aanwezigen was ook de complete A-selectie met begeleiding en het bestuur van Go-Ahead Kampen aanwezig. Bureau Voetbalquiz werd zeer gastvrij ontvangen door Businessclubvoorzitter Frans van der Kolk en bestuurslid Herman de Wilde en schoof ook aan voor het zeer goed verzorgde buffet, dat voorafging aan de quiz.

Vanaf 20:00 uur was het hoog tijd om de aanwezigen te testen op hun voetbalkennis. Tussen twee interlands leek het ons toepasselijk om een warming-up te houden met Oranje als thema, door middel van ons rode en gele kaarten spel. Uiteindelijk was het selectiespeler Jeffrey van Ommen die zijn trainer Edwin van Nijen via een schiftingsvraag te slim af was. Hij was met een fles Prosecco de eerste prijswinnaar van de avond.

Na de warming-up werden de teams voor de quiz geformeerd. Op verzoek van de voorzitter kozen de selectiespelers een Businessclublid om mee samen te spelen. De teams werden gecompleteerd door een bestuurslid of iemand van de staf.  De eerste ronde van 18 vragen ging in zijn geheel over de Eredivisie. Slechts één drietal slaagde erin om foutloos te blijven. Marco Dijst, Nick van der Kooi en Michel Hamer namen hiermee alvast een voorschot op de overwinning.

In de tweede ronde passeerden verschillende thema’s de revue, maar een quiz is uiteraard niet compleet zonder een aantal vragen over de club waar we te gast zijn. Bijna alle teams noteerden het juiste antwoord op de vraag welke kleur het eerste shirt van Go-Ahead had (wit). Ook de vraag waarin een aantal gebeurtennissen – waaronder een promotie van Go-Ahead Kampen – gekoppeld moesten worden aan een jaartal, werd door meer dan de helft van de aanwezigen correct beantwoord. De verloren districtsbekerfinale uit 1974 bleek echter collectief uit het geheugen gewist te zijn…. WHC, Be Quick, Spakenburg, we zagen veel verschillende foute antwoorden voorbij komen. Alleen het trio Tim, Rienk en Berry wist als enige dat het om IJsselmeervogels ging. Het leverde de heren weliswaar geen hoge eindnotering op, maar een eervolle vermelding is zeker op zijn plaats.

In de finaleronde van vijf vragen streden vijf teams om de hoofdprijs. Het werd een nek-aan-nekrace tussen twee teams. Het drietal Arjan, Luuc en Gerard haalde de meeste punten in de finale, wisten zelfs dat Folgore de kampioen van San Marino is, maar kwamen uiteindelijk één puntje tekort op de winnaars. Selectiespeler Nick van der Kooi, hersteltrainer Marco Dijst en Businessclublid Michel Hamer gingen met de grootste bekers naar huis en mogen zich de trotse winnaars van deze succesvolle voetbalquiz noemen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *