Feest in Groesbeek

Op uitnodiging van vv De Alblas toog Bureau Voetbalquiz op vrijdagavond 11 januari’19 naar Groesbeek. De 3e klasser uit Oud Alblas was met maar liefst 50 man – 3 elftallen en begeleiding – naar het Gelderse dorp aan de Duitse grens afgereisd. Trainen, zaalvoetballen en vooral er met elkaar een feestweekend van maken, luidde het credo. Dat de Oud Alblassers een feestje kunnen bouwen is genoegzaam bekend en dat ze van het jaarlijkse trainingskamp ook iets speciaals zouden maken, lag in de lijn der verwachtingen. Volgens insiders stonden de trainingsweekenden van de rood groenen als legendarisch te boek en voor Bureau Voetbalquiz dus een hele eer om daar deel van uit te mogen maken en er mede een vervolg aan te geven.

Welnu, de kenners hadden niets te veel gezegd en alhoewel we de afgelopen jaren wel wat gewend zijn, was dit een quiz, die we niet snel zullen vergeten.  De Alblas had er, in het kader van de teambuilding, voor gekozen om de teams uit 4 personen te laten bestaan en die door de begeleiding te laten samenstellen. Daarnaast was afgesproken om een 2-tal pauzes in te plannen om de kelen te smeren en feestgedruis mogelijk te maken. Een gouden greep, die aan alle kanten goed werkte. In de eerste 2 rondes waren de verschillen tussen de diverse teams, een enkele uitzondering daar gelaten, te verwaarlozen en bleef het razend spannend. De 3e ronde zorgde voor een eerste schifting, waarbij aangetekend dient te worden, dat de beste 7 teams elkaar nauwelijks ontliepen. In de pauzes tussen de quizrondes door, waarin de antwoordformulieren werden nagekeken en de tussenstanden werden opgemaakt, ontspon zich ondertussen een waar spektakel, waarbij niet alleen gedronken, maar ook gezongen en gedanst werd.

In de finale, waarin 5 teams voor de eindoverwinning gingen en er nog 15 punten verdiend maar ook verloren konden worden, werd vervolgens nogmaals alles uit de kast gehaald. De quizwinnaars – Richard, Leon, Tolgay en Erwin – bleken uiteindelijk niet alleen over de meeste kennis te beschikken, maar ook op het strategische vlak de slimste te zijn. Zij gingen er met een fraaie beker als groepsprijs en het voetbalmagazine Staantribune als individueel aandenken vandoor.

Bureau Voetbalquiz bedankt vv De Alblas voor de bijzonder geslaagde avond,  waarvoor niet alleen de organisatoren, maar ook alle deelnemers een groot compliment verdienen. Zij lieten zien dat je, door met de juiste instelling aan een avond te beginnen, van een voetbalquiz een geweldig feest kunt maken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *