Eigen doelpunt Mickey van der Hart bij Go-Ahead - Ajax

E.D.

Het maken van eigen doelpunten is zo oud als de voetbalsport zelf. Maar je kan op diverse manieren een eigen doelpunt maken. Meestal blijkt de verdediger net de verkeerde plaats in de perfect uitgevoerde aanval van de tegenpartij te hebben ingenomen. Met een lullig eigen doelpunt als gevolg.

Maar eigen doelpunten kunnen ook prachtig zijn. Neem bijvoorbeeld het doelpunt van Festus Baise, door velen genoemd als het mooiste eigen doelpunt ooit. De speler van de Chinese club Citizen AA maakte met een omhaal van zeker 20 meter een prachtig doelpunt. Helaas kwam de bal wel achter zijn eigen keeper terecht. Of wat te denken van Christoph Kramer. De speler van Borussia Mönchengladbach passeerde eerder dit seizoen in de Bundesliga zijn eigen doelman vanaf ruim 50 meter en schonk zo de zege aan Borussia Dortmund. Dit weekend was er in de Eredivisie ook weer sprake van een eigen doelpunt. Wesley Verhoek dacht een bal simpel terug te spelen op zijn keeper Mickey van der Hart. De bal sprong door een polletje, of was het een kuiltje, in de Adelaarshorst echter op waardoor van der Hart over de bal heen maaide. Een doelpunt met grote gevolgen want Go Ahead ging hierdoor ten onrechte ten onder tegen Ajax.

Een quizvraag over eigen doelpunten is voor Bureau Voetbalquiz niet zo moeilijk te bedenken. Wie heeft er bijvoorbeeld dit seizoen de meeste eigen doelpunten achter zijn naam staan?

Het antwoord is als volgt: Timothy Derijck van ADO Den Haag is op dit moment topscorer voor wat betreft het eigen doel. Hij versloeg dit seizoen al 3 keer zijn eigen keeper. In totaal heeft de Belgische verdediger al 4 eigen doelpunten geproduceerd. Het ‘all time’ record komt langzaam maar zeker in zicht… Dat staat namelijk op naam van Marilia. De Braziliaan in Spartaanse dienst verschalkte tussen 1996 en 2003 zes keer zijn eigen keeper en heeft daarmee de dubieuze eer om ‘all time’ topscorer te zijn.

Tot slot, om te eindigen met niet het doorgaans zo pijnlijke, maar juist de schoonheid: die wonderschone eigen goal van Festus Baise…

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *