Drukbezochte voetbalquizavond in kantine V.V. Waspik

Dat december en januari geliefde maanden zijn voor een avondje voetbalquiz blijkt wel uit de agenda van Bureau Voetbalquiz. In korte tijd was Bureau Voetbalquiz op bezoek bij Tapperij Tijdloos, Xerxes/DZB, Almere City FC en V.V. Waspik.

Bij V.V. Waspik hadden ze duidelijk zin in een voetbalquiz. De quiz was al vroeg vastgelegd en begin december hadden 20 teams zich al aangemeld. Op 19 januari was het eindelijk zover en begaven bijna 100 deelnemers, die in teams van 4,5 of 6 man/vrouw deelnamen aan de voetbalquiz, zich naar de kantine van V.V. Waspik. Bureau Voetbalquiz werd door de organisatie meteen geattendeerd op team Raamsdonk Sjenguh.  Zij doen jaarlijks mee aan de voetbalquiz van V.V. Waspik en bleken tot nu toe onverslaanbaar.

Omdat de avond niet lang genoeg kon duren had Bureau Voetbalquiz een quiz samengesteld die bestond uit een warming-up, 3 rondes en een finale ronde, goed voor in totaal ruim drie uur quiz-plezier. Bijna alle aspecten uit het voetbal passeerden de revue. De warming-up stond in het teken van debutanten. Gevolgd door de Eredivisie ronde die door drie teams foutloos werd gemaakt. Na de Eredivisie werd vooruitgeblikt op het WK. De derde ronde bevatte vragen over het Nederlands elftal, Buitenlands- en Europees voetbal en uiteraard een aantal vragen over V.V. Waspik, die vooral door de echte Waspik fans met luid gejuich werden ontvangen. In de finale bleven uiteindelijk vier teams over die om de overwinning speelden. En hoe bepaal je uiteindelijk de kampioen? Door vijf vragen te stellen over het kampioenenbal natuurlijk! De kennis over Champions League moest uiteindelijk de doorslag geven.

Om half 12 konden de winnaars gehuldigd worden. Voor de top vier had Bureau Voetbalquiz een origineel flesje Papendrecht Pilsener meegenomen. De winnaar van de laatste voetbalquiz in Waspik, team Raamsdonk Sjenguh  eindigde dit jaar op de 3e plaats. Zij moesten hun meerdere erkennen in Oud Waspik 5 en team Marijn de Vries All Stars. Uiteindelijk bleek het verschil van 2 punten tussen de teams in het voordeel van team Marijn de Vries All Stars. Zij gingen er met de beker vandoor. In de overwinningsspeech werd de beker echter overhandigd aan het team van Oud Waspik 5. De kampioenen vonden het beter als de bokaal in Waspik zou blijven en geen uitstapje zou maken naar Tilburg. Een mooi gebaar wat ons betreft!

Na afloop werd er onder het genot van een biertje nagepraat over de voetbalquiz. De penningmeester kwam aan het einde van de avond ook nog even langs. Die liep met een lach op het gezicht door de overvolle kantine.

Bureau Voetbalquiz kijkt terug op een geslaagde avond, die zeker niet zo succesvol was geweest als de bardames niet die de hele avond alle quizdeelnemers van bier, fris en bittergarnituur hadden voorzien. Wij hopen op een come-back volgend jaar en nemen dan graag een wisselbeker mee!