De nummer 9 in 9 quizvragen

De transferdeadline nadert met rasse schreden. Nog een paar dagen en het is 31 augustus. Het Feyenoord legioen houdt inmiddels de adem in. Worden de transfermiljoenen van Janmaat, Martins-Indi, de Vrij en Pellè toch nog geïnvesteerd in een nieuwe spits of krijgen Mitchell Te Vrede en nieuwkomer Colin Kazim-Richards de kans om Pellè te doen vergeten?

Om de spanning wat te verlichten heeft Bureau Voetbalquiz een negental vragen over de nummer 9 in de Kuip bedacht. Want er zijn weinig posities in het Nederlandse voetbal, die zo dankbaar zijn voor bedenkers van voetbalquiz-vragen. Toppers en miskopen gaan – hoe kan het ook anders – ‘Hand in Hand’ bij de club uit Rotterdam-Zuid. Zou u bijvoorbeeld weten bij welke clubs Kazim-Richards speelde voor hij zich in de Kuip meldde? En weet u wie in het seizoen 2010-2011 de voorganger was van de succesnummers Guidetti en Pellè? En dan hebben we het nog niet gehad over de laatste spits in Rotterdamse dienst die de magische grens van 30 doelpunten slechtte.

Om u niet langer in spanning te houden geven we de antwoorden op deze vragen nu ter plekke. Kazim-Richards heeft al een rijke carrière achter de rug. De Turks international speelde o.a. al voor Fenerbahce, Toulouse, Galatasaray, Olympiakos, Blackburn Rovers en Bursaspor. Fedor Smolov was de weinig succesvolle voorganger van Guidetti en Pellè en scoorde helaas niet in 11 wedstrijden. Pellè kwam niet verder dan 27 doelpunten in één seizoen en nee, het was ook niet Dirk Kuyt, die bleef steken op 29 doelpunten. Het is wel de huidige stadionspeaker van Feyenoord, Peter Houtman, hij scoorde ruim 30 jaar geleden 30 doelpunten in 1 seizoen.

Wie ook de nieuwe spits van Feyenoord wordt, één ding is zeker. Het all time doelpunten record zal hij nooit breken. Dat staat namelijk al ruim 50 jaar op naam van Cor van der Gijp. De inmiddels 83 jarige spits scoorde 166 Eredivisie doelpunten. Bent u ook nog benieuwd naar de overige 6 quizvragen dan nodigen we u uit om een quiz bij ons te boeken. Deze presenteren we met zijn tweeën op locatie door heel Nederland.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *