David, Niels en Maarten winnen 2e editie voetbalquiz VV Brielle

Net als in 2017, stond er ook dit jaar een voetbalquiz op het programma in de kantine van VV Brielle. Na het succes van vorig jaar kon een herhaling bijna niet uitblijven. De organisatie had zich ten doel gesteld om het aantal deelnemers van de drukbezochte eerste editie minstens te evenaren of liever nog, te verbeteren. In dat laatste waren Yvette en Edwin geslaagd! Aan de start verschenen 20 teams, in grootte variërend van 2 tot 4 deelnemers. En dat je met een team van 2 niet perse minder hoeft te zijn dan een team van 4, werd deze avond maar weer eens bewezen.

De vertrouwde ‘warming up’ met rode en gele kaarten stond in het teken van derby’s in het algemeen en de finale van de Copa Libertadores in het bijzonder. Matthijs Vegter bleek de grootste kenner en dat leverde naast de bokaal ook een fraai Staantribune-pakket op. Vervolgens werd de kennis van de Eredivisie getest. Inmiddels een beproefd concept bij Bureau Voetbalquiz, dat altijd op veel enthousiasme kan rekenen. Ook in Brielle wist men het nodige van de Eredivisie, maar niemand wist de eerste ronde foutloos door te komen. Lennart en David, de titelverdedigers van vorig jaar, lieten wel meteen van zich horen. Samen met team Oktoberfest scoorden zij 16 punten in de eerste ronde en namen zij de leiding.

Dat je titel verdedigen moeilijker is dan een titel winnen bleek ook deze avond. De titelverdedigers stonden na ronde 1 fier aan kop en wisten deze lijn door te trekken tot aan de finale. Maar in de finaleronde van Bureau Voetbalquiz kan je gokken en verliezen en dat gebeurde met de titelverdedigers. Overigens was gokken bijna noodzakelijk, want bij het ingaan van de finale voelden ze de hete adem van 4 andere teams, die maximaal 6 punten achter lagen, in de nek.

Het trio David, Niels en Maarten begon de slotronde op de derde plaats met een achterstand van 3 punten, maar dankzij een ijzersterke finale bogen ze die uiteindelijk om in een voorsprong. Na de tweede plaats van vorig jaar mogen zij zich nu een jaar lang dé voetbalkenners van VV Brielle noemen. Het podium werd gecompleteerd door de Vegtertjes. Bureau Voetbalquiz wil iedereen bedanken die deze avond tot een succes heeft gemaakt en heeft al zin in de editie van 2019!