Vier Europese finales

Ook vandaag beginnen we met het antwoord op de vraag van gisteren, of beter gezegd: de antwoorden, want we hadden nog een bonusvraag toegevoegd over de naam van het stadion waar de beslissingswedstrijd tussen Ajax en Benfica gespeeld werd. Plaats van handeling was NIET het Parc des Princes, maar het Stade de Colombes. In dit stadion vond in 1938 de finale van het WK plaats en de legendarische wedstrijd van Ajax uit 1969, die door 63.638 toeschouwers bezocht werd, zou tot de opening van het Stade de France in 1998 de best bezochte voetbalwedstrijd in Frankrijk blijven.

De Zweed die 2 doelpunten voor zijn rekening nam, is Inge Danielsson. De aanvaller speelde slechts anderhalf jaar voor Ajax en werd door coach Michels meestal als pinch-hitter gebruikt. Hij beleefde zijn hoogtepunt bij Ajax in het drieluik met Benfica, waarin hij in totaal 4 doelpunten voor zijn rekening nam.

Ook in de 4e dag van ons eerbetoon aan Johan Cruijff staat de Europa Cup I centraal. Ruim twee maanden na de wedstrijd in Parijs speelde hij met Ajax zijn eerste finale. In Madrid was AC Milan een maatje te groot (4-1). Nadat een jaar later Feyenoord het goede voorbeeld had gegeven door als eerste Nederlandse club de Europa Cup I te winnen, was het de jaren erna de beurt aan Ajax, dat heerste in het Europese clubvoetbal en 3 opeenvolgende finales won. De vraag van vandaag is: hoeveel doelpunten scoorde Johan Cruijff in de Europa Cup finales die hij met Ajax speelde?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *