Bureau Voetbalquiz te gast op trainingskamp VV Zwaluwen

Naast een avondje NAC was de andere helft van Bureau Voetbalquiz te gast op het trainingskamp van VV Zwaluwen. En dat een avondje Zwaluwen zeker niet onder doet voor een avondje NAC, dat mag Bureau Voetbalquiz na deze avond wel zeggen. De selectie van de zaterdag hoofdklasser uit Vlaardingen was neergestreken in Doorwerth om zich voor te bereiden op de tweede seizoenshelft. Het sporthotel, waar meerdere voetbalclubs verbleven, had een zaal beschikbaar waar de voetbalquiz plaats kon vinden. Na een uitgebreid lopend buffet met sportmaaltijden werd de selectie getrakteerd op de voetbalquiz. Uiteraard werd er begonnen met de traditionele rode & gele kaarten quiz. Deze stond ditmaal in het teken van keepers. De selectie van Zwaluwen kent namelijk nogal wat (oud) keepers. Naast de twee huidige doelverdedigers van Zwaluwen hebben de keeperstrainer, verzorger en uiteraard hoofdtrainer Joop Hiele de nodige keeperservaring. Dat het zijn van keeper nog niet betekent dat je ook veel van keepers weet, werd tijdens deze warming up wel duidelijk. Er bleven in totaal vijf deelnemers over, die zonder problemen de rode & gele kaarten quiz doorkwamen. Onder hen, pijnlijk genoeg, geen enkele keeper. De winst ging uiteindelijk naar Marlon Oranje, die aanmerkelijk meer keepers met een interland verleden kon opnoemen dan zijn mede kandidaten.

De voetbalquiz ging daarna echt van start en de selectie van Zwaluwen boog zich soms zuchtend en steunend over  vragen over de Eredivisie, VV Zwaluwen zelf, het Kaapverdische voetbalelftal, het EK 2016 en een terugblik op 2015. De meeste koppels deden dit zeker niet onverdienstelijk. Nieuw opgenomen in de quiz was een tussenronde met daarin een snelheidspuzzel. Een filippine puzzel met voetbalvragen, waarbij de tijd een belangrijke rol speelde. Er waren vijf punten te behalen voor het goede antwoord en bonuspunten voor de teams die dit het snelst deden. De uitkomst was een speler uit de Eredivisie, die door de meeste teams werd gevonden. De snelste teams deden twee minuten over het oplossen van de puzzel en scoorden daarmee veel bonuspunten.

Bij het ingaan van de finale waren er twee koplopers. Trainer Joop Hiele en aanvoerder Osvaldo de Pina hadden tot dan toe 49 punten bij elkaar gesprokkeld. Keeper Nick Sanders en linksbuiten Marlon Oranje hadden na ronde één, twee en de tussenronde eveneens 49 punten bijeen gebracht. De strijd om de titel was spannend, maar ook plaats drie was nog niet beslist. Floris Keizerwaard en Raoul Gillet hadden hiervoor de beste papieren, maar op respectievelijk drie en vier punten werden zij gevolgd door assistent trainer Francisco Roque da Silva en keeperstrainer Hans Sloof en het duo Lucas van Oeveren en Joey Grootenboer. In de finaleronde waren veel punten te winnen, maar ook veel punten te verliezen. Alles was dus nog mogelijk. Er werd in de finale gegokt en verloren, maar zeer zeker ook gewonnen. Lucas van Oeveren en Joey Grootenboer scoorden de meeste punten in de finale en schoven zo op naar plaats drie, dit was ook mede te danken aan de schiftingsvraag die door beide heren redelijk goed geschat werd. Als tweede eindigden Joop en Osvaldo, die daar stiekem toch wel erg van baalden. Wie Joop Hiele kent weet dat hij niet gaat verliest… Voor Nick Sanders en zeker Marlon Oranje was het een topavond. Beide heren gingen met een grote beker naar huis. Zij mogen zich dé voetbalkenners van de selectie van VV Zwaluwen noemen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *