Bureau Voetbalquiz te gast bij Club van Honderd vv Oene

Een aantal maanden geleden werd Bureau Voetbalquiz gevraagd om op vrijdagavond 25 januari een voetbalquiz te verzorgen voor de Club van Honderd  en de sponsoren van vv Oene.  De Club van Honderd bestaat sinds 2000 en doneert jaarlijks een bedrag dat ten goede komt aan de club. Een klein gedeelte van het geld wordt besteed aan een gezellige avond voor alle Club van Honderd leden. Na avonden met Bas Nijhuis en John van Zweden was het dit jaar de beurt aan Bureau Voetbalquiz. Het doel: de leden van de Club van Honderd trakteren op een gezellige avond, waarbij er naast quizzen ook gelegenheid was tot het nuttigen van een hapje en een drankje.

Bureau Voetbalquiz werd zeer gastvrij ontvangen bij deze club op de Veluwe. Bij binnenkomst in de kantine van Sportpark “De Hoge Kamp” stond de koffie al klaar! De man van de techniek Gerrit Vlaskamp was zeer bereidwillig om ons te helpen alle apparatuur aan te sluiten. Overigens hebben ze over de apparatuur bij vv Oene niets te klagen. Er is een geluidsinstallatie waar zelfs een echte techneut van onder de indruk zou zijn. De randvoorwaarden waren in ieder geval uitstekend om een voetbalquiz te verzorgen.

De bardames en -heren deden ook mee als team en bedienden daarnaast alle aanwezige leden van de Club van Honderd. Schalen met heerlijke hapjes gingen door de kantine en de glazen wijn en bier werden de hele avond bijgeschonken. De quizdeelnemers bleken zeer enthousiast over de aanwezige vv Oene vragen. Er werd o.a. gevraagd naar de gewonnen Fair Play Cup, waar de club terecht enorm trots op is. Daarnaast werd de clubman van het jaar in het zonnetje gezet met een vraag en mocht een vraag over de jubilarissen, die in december gehuldigd werden, uiteraard ook niet ontbreken.

Uiteindelijk bleek het team dat als laatste eindigde (team Jonker) met de meeste prijzen naar huis te gaan. Het bierpakket voor de rode-gele kaarten quiz viel aan een lid van dit team ten deel en de extra uitgeloofde prijs (een mooi voetbalboek) voor het dichtst benaderen van de schiftingsvraag was ook een prooi voor team Jonker. Niemand ging overigens met lege handen naar huis, want voetbaltijdschrift Staantribune trakteerde alle aanwezigen op de nieuwste editie van de Staantribune.

Na drie rondes quizzen en een spannende finale bleken vijf jonge Club van Honderd leden de grootste voetbalkenners van vv Oene. Gerwin, Edward, Arjan, John en Jesper gingen naar huis met een beker, die door de aanwezigen direct werd omgedoopt tot wisselbeker. Volgend jaar moesten we beslist terug komen naar vv Oene om ook voor alle andere leden een quiz te verzorgen. Dit is natuurlijk het grootste compliment dat je kunt krijgen. Bureau Voetbalquiz kijkt terug op een zeer geslaagde voetbalquiz en bedankt alle aanwezigen voor de gezellige avond. Een bijzonder woord van dank gaat uit naar Sven Harmsen voor de prettige communicatie en de aardige attentie na afloop van de quiz.