Bureau Voetbalquiz schittert op Sportgala Papendrecht

Op 7 maart vond in Papendrecht het jaarlijkse sportgala plaats. Sporters met bijzondere prestaties werden in het zonnetje gezet. Naast alle huldigingen stonden er ook de nodige optredens op het programma, waaronder een sportquiz van Bureau Voetbalquiz. Bureau Voetbalquiz volgt het plaatselijke sportnieuws op de voet en in 2017 konden wij heel wat mooie prestaties van Papendrechtse sporters noteren. Genoeg inspiratie dus voor een Papendrechtse sportquiz over Papendrechtse sporters, sportclubs en sportevenementen.

Bureau Voetbalquiz had alle aanwezigen in de pauze voorzien van een rode en gele kaart. Na de pauze kwamen we het podium op met een gave opkomsttune, die was gemaakt door Cora en Eric Vastenouw van RTV Papendrecht. Dat de aanwezigen echte sportliefhebbers waren bleek al snel, het duurde even voor we de 500 aanwezigen hadden weggespeeld. Uiteindelijk bleven vier mannen over die onder andere nog precies wisten tegen welke club vv Drechtstreek kampioen was geworden, welk PKC jeugdteam kampioen werd in de zaal en op het veld, hoe de Zweedse estafette waar de dames van Passaat in uitblinken eruit ziet en op hoeveel tienden zwemmer Thomas Verhoeven het EK miste. Deze vier Papendrechtse sportkenners mochten op het podium de ultieme finale-vraag spelen. Deze vraag ging over de Papendrechtse sportman pur sang Roy Hoornweg. Die heeft zich tot doel gesteld om te proberen in 2018 zijn persoonlijk record op de 10 km aan te scherpen. We vroegen de finalisten op te schrijven wat het PR van Roy is. Dit bleek niet makkelijk, want drie van de vier finalisten schatten in dat Roy ruim sneller liep dan het wereldrecord… Gelukkig zat Roy zelf in de zaal en kon hij de finalisten vertellen hoe scherp zijn PR staat.

Uiteindelijk zat één finalist er het dichtst bij en hij kreeg de titel grootste sportkenner van Papendrecht. Natuurlijk ging hij niet met lege handen naar huis, want Landwinkel de Fruitheerlijkheid uit Papendrecht had een prachtig cadeaupakket met vruchtensappen, jam en chocolade samengesteld. Onder luid applaus mochten de finalisten en Bureau Voetbalquiz het podium weer verlaten. Wij kijken terug op een geslaagde bijdrage aan het sportgala. Dat het sportjaar 2018 maar net zo mooi mag worden!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *