Bureau Voetbalquiz - FC Castricum - prijsuitreiking voetbalquiz 13 februari 2015

Bureau Voetbalquiz bezoekt FC Castricum

Op vrijdagavond 13 februari zette BVQ koers richting sportpark Noord-End, de thuishaven van FC Castricum. De club viert in het seizoen 2014/2015 het 12,5 jarig jubileum en dat was een mooie gelegenheid voor een voetbalquiz. In de kantine gingen 14 koppels met elkaar de strijd aan. Uiteraard begon Bureau Voetbalquiz met een ‘warming up’. Door middel van het trekken van rode en gele kaarten moesten vragen beantwoord worden. De winnaar, Jasper Mulder, ging naar huis met een flesje echt Papendrechts bier.

Dat we bij FC Castricum te maken hadden met kenners was al snel duidelijk want vanaf ronde één zaten de teams dicht op elkaar. De eerste ronde stond in het teken van de Eredivisie. Drie teams wisten 16 punten te pakken en verdedigden een voorsprong in de tweede ronde. Na 2,5 uur quizzen met vragen over het Buitenlands voetbal, WK’s, het Nederlands elftal, de Afrika Cup en FC Castricum bleken 6 koppels sterker dan de rest en zij plaatsten zich voor de finale.

Met een verschil van slechts 6 punten tussen de nummer één en zes werd de finale spannend. Uiteindelijk werd het koppel René en Sven, dat zich als derde had geplaatst voor de finale, de winnaar. Met 1 puntje verschil werden de gedoodverfde favorieten Arthur en Jasper verslagen. Een eervolle 3e plaats was er voor 2 jeugdige deelnemers Zeno en Benjamin. Voor alle 6 de finalisten had voorzitter Machiel Postma een prijs geregeld. Ook de overige deelnemers zullen er geen spijt van hebben dat ze de voetbalquiz verkozen boven de wedstrijd AZ – PSV. De catering in de sfeervolle kantine was namelijk ook zeer goed verzorgd. Bureau Voetbalquiz kon met een goed gevoel terug rijden naar Papendrecht en komt volgend jaar graag terug bij FC Castricum.

Voor de volledigheid volgt hieronder de complete uitslag van de voetbalquiz bij FC Castricum:

1. René en Sven

2. Arthur en Jasper

3. Zeno en Benjamin

4. Martin en Dennis

5. Tom en Jan

6. Kaspar en Niels

7. Tobias en Lars

8. Klaas en Jacques

9. Wim en Klaas

10. Jan en Jeroen

11. Nick en Hans

12. Peter en Erik

13. Arjan en Machiel

14. Jan en Theo

De foto is gemaakt door clubfotograaf van FC Castricum Jacob de Maar.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *