Brabantse gezelligheid bij RKDVC

Een kantine, die bijna iedere avond zo goed gevuld is dat een café er jaloers op zou zijn, dat is de kantine van RKDVC. Bijna wekelijks organiseert deze voetbalclub activiteiten voor haar leden. En een voetbalquiz mag dan zeker niet ontbreken. Bureau Voetbalquiz had de avond in Drunen al enige tijd in de agenda staan en reisde op 17 maart met drie man af naar Noord-Brabant.

Een warm onthaal van organisator Jan Kuijsten en een uiterst hulpvaardige barman zette bij binnenkomst de toon voor de rest van de avond. Een groot aantal (jeugdige) leden had zich al vroeg in de kantine gemeld en wachtte met spanning op wat komen ging. Na een verbouwing van de kantine en het schuiven met wat tafels installeerden de leden zich voor het grote scherm. Nu werd ons duidelijk waarom er zoveel jeugdleden in de kantine aanwezig waren. Jan Kuijsten had zijn jeugdelftal aangemoedigd om, samen met hun vader dan wel opa, te komen quizzen. Zeker 10 vader/zoon combinaties stonden in Drunen aan de start. Nog nooit werd er tijdens onze voetbalquiz zoveel chips gegeten en cola gedronken. Eén van de vaders was zelfs jarig, maar had samen met zijn zoon besloten om toch te komen en iedereen vooraf te trakteren op een Bossche Bol, Brabantser kan het niet!

Klokslag acht uur werd er afgetrapt met de rode- en gele kaarten quiz, die in het teken stond van het Nederlands elftal. Tien minuten later – na een schiftingsvraag over eenmalige internationals – kon het eerste flesje bier worden uitgereikt aan de eerste winnaar van de avond. Na deze warming-up begonnen ruim 30 koppels aan het echte werk met een rondje Eredivisie en een elftal emblemen. Vijf koppels kenden met de eerste 29 vragen geen enkel probleem en bleven foutloos. We hadden  duidelijk te maken met een aantal kenners. De derde ronde bleek wat moeilijker. Een mooie mix van vragen over de Champions League, topscorers, spelerspaspoorten, de Bundesliga en uiteraard RKDVC passeerden de revue. Uiteindelijk onderscheidden vijf koppels zich door na drie rondes 45 punten of meer te scoren.

In de finale werd het niveau nog wat verder opgeschroefd en bleef er uiteindelijk één duidelijke winnaar over. Het duo Hans de Roon en Rob Holtslag speelde een ijzersterke finale en kwam op een eindtotaal van 55 punten, ruim meer dan de nummers twee, drie en vier die op 49 punten bleven steken. De schiftingsvraag, over het aantal minuten dat Arnold Kruiswijk nodig had om zijn eerste Eredivisie treffer te maken, gaf uiteindelijk de doorslag bij de verdeling van de overige ereplaatsen. Joost en Elroy zaten met 25.188 het dichtst bij het goede antwoord van 25.318 en legden beslag op de tweede plaats. Nummer drie werd het duo ‘Altijd Twiddus’.

Bureau Voetbalquiz bedankt RKDVC van harte voor de hele gezellige avond en het leuke aandenken. In ons kantoor hangt sinds vandaag een heuse RKDVC supporterssjaal. Graag tot volgend jaar!