Een ‘Avondje NAC’ voor Bureau Voetbalquiz

Waar de ene helft van Bureau Voetbalquiz op vrijdagavond afreisde richting Arnhem, daar ging de andere helft naar het Zuiden voor een echt ‘avondje NAC’. Dat speelde zich deze keer niet af in het Rat Verlegh Stadion, maar in hotel de Reiskoffer in Bosschenhoofd waar Bureau Voetbalquiz zeer gastvrij ontvangen werd door de hotelmedewerkers en door Hans van der Ende en Eric Vervoord namens NAC. De meeste clubs kiezen in de winterstop voor een verblijf in Zuid-Europa, maar ‘De Parel van het Zuiden’ blijft dit jaar dicht bij huis. Alle trainingen en twee oefenwedstrijden spelen zich af in het RBC-stadion en ook de teambuildingsactiviteiten vinden allemaal in de naaste omgeving plaats. In dat kader werd Bureau Voetbalquiz ingeschakeld om de selectie van NAC aan een voetbalquiz te onderwerpen en de heren te testen op hun voetbalkennis.

Om half 9 werd afgetrapt met de voetbalquiz. De warming-up met rode en gele kaarten stond geheel in het teken van NAC. Recente vragen, zoals ‘voor welke nieuwslezer klonk onlangs het clublied van NAC tijdens het NOS Journaal’, werden afgewisseld met vragen van iets langer geleden, zoals het Champions League verleden van doelman Jelle ten Rouwelaar. Uiteindelijk bleven – hoe kan het ook anders – twee echte Bredase jongens tot het einde staan, Grad Damen en Ronnie Stam. De schiftingsvraag, over de recordreeks van marathonman Ten Rouwelaar, werd voor de gelegenheid door Jelle zelf gesteld. Grad kwam het dichtst bij het juiste antwoord (23.040 minuten) en ging met de rood/geel bokaal aan de haal.

De uiterst sympathieke heren Lazic en Matic.

In de categorie 'Uiterst Sympathieke Voetballers' - Uros Matic en Vlatko Lazic - voetbalquiz op voetbal trainingskamp NAC Breda

De schiftingsvraag, over Jelle ten Rouwelaar, gesteld door… precies.

Jelle ten Rouwelaar met de voetbal quiz schiftingsvraag - onafgebroken periode keeper

Bureau Voetbalquiz heeft er alle vertrouwen in dat het verblijf van NAC in de Jupiler League tot één seizoen beperkt blijft en daarom stond de eerste ronde geheel in het teken van de Eredivisie…

De dertien koppels deden weinig voor elkaar onder, maar slechts twee duo’s scoorden de maximale 18 punten. Materiaalman sinds jaar en dag Ben van Bilzen en verzorger Chris van der Veeken enerzijds en het duo Michael Dingsdag en Donny Gorter anderzijds. De tweede ronde ging van start met een aantal NAC vragen. Met name de vraag ‘welke doelman stond voor Jelle ten Rouwelaar als laatste onder de lat tijdens een competitiewedstrijd van NAC’ leverde – ondanks het feit dat het een multiple-choice vraag was – de nodige hoofdbrekens op. Slechts een paar teams kwamen met het goede antwoord, Johan Jansen, op de proppen. Aan het eind van de tweede ronde werd de balans opgemaakt en plaatsten de beste vier teams zich voor de finale. De finaleplaats zat er helaas niet in voor het duo Uros Matic en Vlatko Lazic, maar zij hielden wel een mooie troostprijs aan de quiz over. Dat gold ook voor Ben en Chris, die de finale net misten, maar wel onder luid applaus de prijs voor het meest talentvolle koppel kregen.

Sjoerd Ars. Altijd goed voor doelpunten. Maar heeft Sjoerd z’n ware roeping niet gemist?

Sjoerd Ars - goed voor doelpunten en blijkbaar ook gele kaarten

De finaleronde bestond uit vijf vragen waar nog veel punten te winnen waren, maar die ook strafpunten konden opleveren. Het leverde een spannend laatste kwartier van de quiz op waarbij de koppels ook op elkaar letten en er veel belang aan hechtten dat het er eerlijk aan toe ging. Uiteindelijk ging de hoofdprijs naar het duo Danny Verbeek en Kevin Brands met een score van 45 punten. Ze bleven de nummers twee, Michael en Donny, en drie, Jelle en Mats, slechts één puntje voor. Een eervolle vierde plaats was er voor het trio Sven van der Maaten, Dustly Mulder en Kenny van der Weg.


Bureau Voetbalquiz kijkt met plezier terug op een geslaagd ‘avondje NAC’ en blijft de verrichtingen van De Parel van het Zuiden uiteraard op de voet volgen!

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *