Aftrap voetbalquiz seizoen 2018-’19 in ’s Gravendeel

Op 22 juni 2018 wonnen Martijn, John, Tim en Paul het voetbalquiz kampioenschap voor clubteams in de regio Alblasserwaard. Voor de winnaars was een gratis voetbalquiz in het vooruitzicht gesteld. Martijn, John, Tim en Paul deden in Tapperij Tijdloos mee in het mooie rood-witte tenue van v.v. ’s Gravendeel. Net na de zomer werd Bureau Voetbalquiz al gecontacteerd met de vraag wanneer het uit zou komen om de voetbalquiz in de kantine van v.v. ’s Gravendeel te komen verzorgen. Wij besloten om v.v. ’s Gravendeel de aftrap van ons voetbalquiz seizoen te gunnen. Op vrijdag 9 november reisden wij af naar sportpark De Trekdam.

De clubkampioen had de zaken goed aangepakt, 20 koppels wilden graag de strijd aangaan met de regerend voetbalquiz clubkampioenen. En dat er in ’s Gravendeel een echte quizcultuur heerst, was al snel duidelijk. Alle teams konden prima meekomen.

Na drie spannende rondes gingen vijf teams door naar de finale. De verschillen onderling waren groot, maar bleken overbrugbaar. Er werd flink gegokt, verloren en gewonnen tijdens de vijf vragen durende finale.

Uiteindelijk ging de winst naar het enige team dat niet afkomstig was uit ’s Gravendeel. Een koppel uit Strijen was speciaal naar ’s Gravendeel afgereisd om de krachten met de rivaal te kunnen meten. En dat bleek goed uit te pakken. Frank Huisman en Marc Zwartbol mogen zich een jaar lang de voetbalkenners van v.v. ’s Gravendeel noemen. De winnaars gingen naar huis met een mooie beker. Voor de nummers één, twee en drie was er tevens een mooi bierpakket samengesteld. Maar… niemand ging met lege handen naar huis. Ook in ’s Gravendeel kreeg iedere deelnemer een editie van Staantribune uitgereikt. Deze werd door een ieder met veel plezier in ontvangst genomen en direct goed bestudeerd.

De winnaars uit Strijen hebben al aangegeven in 2019 naar het voetbalquiz kampioenschap voor clubteams in Tapperij Tijdloos te komen en daar de strijd aan te willen gaan met hun concurrenten uit ’s Gravendeel. Bureau Voetbalquiz kijkt terug op een geslaagde aftrap van het nieuwe voetbalquiz seizoen en zal over twee weken afreizen naar v.v. Brielle.