Loting EK kwalificatie 2016 - Nederland Tsjechie Letland Turkije IJsland Kazachstan

Aan een zijden draadje

Het Nederlands elftal speelt morgenavond de beslissende EK kwalificatiewedstrijd tegen Tsjechië. Hoewel het in theorie nog mogelijk is om het EK in Frankrijk te halen, lijkt het in de praktijk bijna onhaalbaar. Een elftal IJslandse spelers zal van Turkije moeten winnen in een kolkend stadion in Konya. Nederland zal zelf een overwinning moeten behalen tegen Tsjechië om de hoop levend te houden.

Bureau Voetbalquiz is sinds het begin van de EK kwalificatiewedstrijden al bezig om een EK quiz samen te stellen. In een poule met Tsjechië, IJsland, Turkije, Letland en Kazachstan én de wetenschap dat de nummers één en twee sowieso gaan en de nummer drie nog een beslissende play off speelt, durfden wij deze vroege voorbereiding wel aan. Helaas lijkt het er toch op dat het grootste gedeelte van onze EK vragen voor volgend jaar de prullenbak in kunnen. Toch kunnen we het niet laten om voor onze trouwe volgers een paar EK vragen de revue te laten passeren.

Nederland zou bij afwezigheid op het volgende EK voor het eerst sinds 32 jaar ontbreken op een Europese eindronde. Maar welk land slaagde er juist in om zich voor het eerst sinds 32 jaar te kwalificeren? Het EK van 2012 ging ruim drie jaar geleden dankzij drie nederlagen en slechts twee gescoorde doelpunten de boeken in als het minst succesvolle uit de Oranje historie. Maar we waren in elk geval van de partij… Wie is (en blijft waarschijnlijk de komende vier jaar) de laatste international die doel trof tijdens een EK? Tot slot kijkt Bureau Voetbalquiz alvast vooruit naar het EK in 2020. Dat EK zal voor veel huidige internationals niet meer haalbaar zijn, maar wellicht speelt de nieuwe generatie tegen die tijd de sterren van de hemel en bereiken we de finale. Dromen mag, toch? Het EK in 2020 wordt in maar liefst 13 verschillende stadions in 13 verschillende landen gespeeld, maar waar vindt de finale van plaats?

Mocht het na morgenavond definitief over en uit zijn, dan verheugt Bureau Voetbalquiz zich nog wel steeds op het EK. Een confrontatie tussen Albanië en Noord-Ierland en Wales en Roemenië is immers ook best leuk… Maar we kunnen ook gewoon gaan ‘supporteren’ voor onze Zuiderburen. De Rode Duivels waren voor het laatst van de partij in 2000, maar als mede-organisator uiteraard automatisch geplaatst. De laatste keer dat de Belgen plaatsing via de kwalificatie afdwongen was in 1984.De laatste Nederlandse treffer werd gescoord door Rafaël van der Vaart. Plaats van handeling voor de EK finale in 2020 is het Wembley stadion in Londen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *