1e editie Voetbaljournaal Voetbalquiz Clubkampioenschap

Op vrijdag 22 juni 2018 vond de eerste editie van het Voetbaljournaal Voetbalquiz Clubkampioenschap plaats. Plaats van handeling was Tapperij Tijdloos van Eric Bikker en Dennis van Dijk in Papendrecht. Aan de start stonden 17 clubteams, voornamelijk uit de regio Alblasserwaard. Alle clubs uit de regio Alblasserwaard/Drechtsteden waren door Huib de Sprong van Bureau Voetbalquiz, Stefan Toom van Voetbaljournaal en Eric Bikker van Tapperij Tijdloos benaderd om deel te nemen aan dit kampioenschap. Uiteindelijk waren naast VV Drechtstreek, VVAC, VV de Alblas, VV Papendrecht, Groote Lindt, VV Alblasserdam, IFC en VV Groot Ammers ook De Jonge Spartaan (uit Middelharnis), Xerxes/DZB en Transvalia (uit Rotterdam) en VV ’s Gravendeel, met 1 of 2 teams, naar Tapperij Tijdloos gekomen om een gooi naar de overwinning te doen. Uiteraard was ook ZPRESS – uitgever van het voetbaljournaal – met een team vertegenwoordigd en wilden ook een viertal voetballiefhebbers van korfbalvereniging PKC deelnemen. Bijzonder was de outfit waar de deelnemers zich in hadden gestoken. ZPRESS Sport-directeur Fred van Vloten had het idee geopperd om alle deelnemers aan te laten treden in hun voetbaltenue en daar werd massaal gehoor aan gegeven. Het leverde een kleurrijk geheel op in Tapperij Tijdloos.

De quiz bestond uit drie rondes. Na de Eredivisieronde en de WK-ronde waren de eerste verschillen al zichtbaar. VV Papendrecht en VV ‘s Gravendeel bleken een team met ware kenners te hebben afgevaardigd, maar ook VVAC, VV de Alblas, Groote Lindt en De Jonge Spartaan konden in het kielzog volgen. Na ronde drie staken zes teams boven de anderen uit. De finale werd gespeeld met VV ’s Gravendeel, VV Papendrecht, VVAC, De Jonge Spartaan, VV de Alblas en Groote Lindt. In de finale werden er nog gaten gedicht en verschillen gemaakt, maar de overwinning ging tussen het team van VV Papendrecht en VV ’s Gravendeel. Uiteindelijk bleek VV ’s Gravendeel net iets meer voetbalkennis te hebben dan VV Papendrecht. Met 61 punten is VV ’s Gravendeel winnaar van de eerste editie van het Voetbaljournaal Voetbalquiz Clubkampioenschap.

VV ’s Gravendeel mag zich een jaar lang clubkampioen voetbalquiz noemen en ging naar huis met de reusachtige wisselbokaal, die beschikbaar werd gesteld door Tapperij Tijdloos. Het winnende team kreeg bovendien kaartjes voor een Eredivisiewedstrijd van Ajax, Feyenoord of PSV, aangeboden door ZPRESS. Tevens komt Bureau Voetbalquiz in de winter van 2018-‘19 alle leden van VV ’s Gravendeel trakteren op een voetbalquiz. VV Papendrecht werd zeer eervol tweede en kreeg een mooi boek, aangeboden door voetbalblad Staantribune. De derde plaats was voor het team van De Jonge Spartaan uit Middelharnis. Het team dat de langste reis had gemaakt kreeg een waardebon van Sportcentrum Dordrecht. Alle deelnemers kregen van voetbalblad Staantribune de Staantribune Engeland Special aangeboden. Een mooi gebaar dat door alle deelnemers werd gewaardeerd.

Bureau Voetbalquiz kijkt terug op een zeer geslaagde avond en kijkt alweer uit naar de editie van volgend jaar. Hopelijk met nog meer regioclubs en kanshebbers voor de overwinning!