Een elftal ‘ken uw club’-vragen

op 17 februari 2017, voor vv Alblasserdam

Op vrijdagavond 17 februari was de kantine van sportpark Souburgh het toneel voor de voetbalquiz van vv Alblasserdam. In de weken voorafgaand aan de voetbalquiz had de evenementencommissie alles uit de kast gehaald om de voetbalquiz bij de leden onder de aandacht te brengen. En met succes! Met 65 deelnemers, verdeeld over 25 teams, en ook de nodige toeschouwers, was de kantine uitstekend gevuld. Aan Bureau Voetbalquiz de eer de deelnemers te testen op hun voetbalkennis.

Na een aftrap met gele en rode kaarten, die bijzonder genoeg niet gewonnen werd door een Alblasserdamse deelnemer – Miguel Pereira Lopes van het Bergschenhoekse BVCB ging met de bokaal aan de haal – kon de ‘echte’ voetbalquiz van start gaan.

De eerste ronde stond volledig in het teken van de Eredivisie. Foto’s van stadions, spelerspaspoorten, gewonnen prijzen en Eredivisie clubs in Europees verband passeerden de revue. Hoewel er in de eerste ronde “slechts” 18 punten te verdienen zijn, namen een aantal teams al een voorschot op de eindoverwinning. In totaal bleven 3 teams geheel foutloos.

De tweede ronde stond geheel in het teken van vv Alblasserdam. Bureau Voetbalquiz was in de historie van de ‘dijkclub’ gedoken en was hierbij ondersteund door de enthousiaste leden van de evenementencommissie.

Van tevoren werden verhalen gedeeld over wedstrijden tegen Feyenoord, legendarische kampioenschappen, topscorers en natuurlijk de jeugdmascotte. Bureau Voetbalquiz had alle informatie verwerkt in een elftal “ken uw club” vragen.

Maarten de Zeeuw, Johan de Vries en Alex de Jong kroonden zich tot echte Alblasserdam-kenners en blikten of bloosden niet bij vragen over Cees van Kooten, Bertus Risseeuw en het Alblasserdamse sterrenteam dat ooit aantrad in de Kuip.

Miguel, winnaar van de Bureau Voetbalquiz vv Alblasserdam Gele Kaart-Rode kaart Opwarmronde
Bureau Voetbalquiz - vv Alblasserdam - 17 februari 2017
Bureau Voetbalquiz - vv Alblasserdam - 17 februari 2017
Bureau Voetbalquiz - vv Alblasserdam - 17 februari 2017
Bureau Voetbalquiz - vv Alblasserdam - 17 februari 2017
Bureau Voetbalquiz - vv Alblasserdam - 17 februari 2017
Winnaars Voetbalquiz vv Alblasserdam met Restaurant De Pepermolen Dinercheque en de Wisseltrofee

Na vragen over Alblasserdam volgde een grabbelton-ronde waarin dit keer o.a. vragen over de Afrika Cup, het Nederlands elftal, Italiaans voetbal en de Champions League aan bod kwamen. De deelnemers kregen het snelste doelpunt van Christian Benteke te zien en ook de misser van Messi tijdens de Copa America mocht natuurlijk niet ontbreken.

Na 45 vragen en een schiftingsvraag stoomden 5 teams, die respectievelijk 48, 47, 46, 45 en 44 punten hadden vergaard, door naar de finale. In de finale ontspon zich een bloedstollende strijd tussen de teams Smutzbugels en de Heigende Harry’s. Na een kritische blik van het nakijkteam bleken beide teams exact 55 punten te hebben gescoord. Hoewel Bureau Voetbalquiz altijd aan het einde van ronde 3 een schiftingsvraag stelt, was deze vraag nog nooit nodig om de uiteindelijke winnaar van de quiz te bepalen…

tot 17 februari 2017, bij vv Alblasserdam…

De schiftingsvraag over clubicoon Danny Buijs bleek door de Heigende Harry’s beter te zijn gemaakt dan door de Smutzbugels. Zij wisten precies hoeveel competitiewedstrijden Danny Buijs voor Excelsior, Sparta en Feyenoord bij elkaar had gespeeld.

De winst ging dus uiteindelijk naar Jordy Smit, Marc de Vries en Jamal Boussenaf van team De Heigende Harry’s. Zij namen een prachtige wisselbeker in ontvangst die beschikbaar werd gesteld door clubman Marinus Verkaik. Tevens mogen de heren uit eten bij restaurant De Pepermolen in Papendrecht, dat een dinercheque aanbood.

De nummers 2, Marco Cornelisse, Ed van der Plaat en Robin Bieren van team De Smutzbugels, gingen ook niet met lege handen naar huis. Zij mogen met zijn 3-en uit eten bij restaurant ‘t Raedhuijs in Alblasserdam.

Een eervolle vermelding krijgen de nummers 3 Alex de Jong, Johan de Vries en Maarten de Zeeuw. 53 punten scoren is een prima resultaat. Alle prijswinnaars kregen daarnaast een dijkbiertje aangeboden. Wij vinden vv Alblasserdam namelijk een dijk van een club.

Het moge duidelijk zijn: Bureau Voetbalquiz kijkt met genoegen terug op een meer dan geslaagde avond. 

Bedankt, Erik Dijkema en Anja de Jong voor de goede samenwerking. En wat ons betreft: op naar het 90-jarig jubileum volgend jaar; zorgen wij met veel plezier voor een jubileumquiz!

Bureau Voetbalquiz - vv Alblasserdam - 17 februari 2017