Vermeer

Van betrouwbare Oranjesluitpost tot doelman van Jong Ajax, zo mogen we de enigszins desastreus verlopen carrière van Kenneth Vermeer tot nog toe best noemen. Niemand twijfelde begin vorig seizoen aan de kwaliteiten van de geboren Amsterdammer. Louis van Gaal haalde hem bij Oranje en onder Frank de Boer kreeg hij een vaste plek in Ajax 1. Maar hoe hard de voetbalwereld is kan Kenneth Vermeer je inmiddels vertellen. Hij raakte, door een aantal opzichtige blunders,  zijn plaats onder de lat kwijt. Jasper Cillessen is vanaf dat moment de Amsterdamse en Oranje trots.

Kenneth wil graag spelen, en sinds dit weekend weten we  dat echt alles daarvoor moet wijken. Zelfs van een gevoelige overstap naar de grootste vijand ligt Vermeer niet wakker. Zondag werd na de verloren wedstrijd tegen FC Groningen bekend dat Vermeer dicht bij een overgang naar Feyenoord is. Wie was eigenlijk de laatste voetballer die de overstap van Ajax naar Feyenoord maakte? Ik durf te beweren dat iedereen hem nog kent, hoewel hij het in Rotterdam niet waar kon maken. Hoe zal Vermeer in Rotterdam ontvangen worden? Is hij de verrader? De verlosser misschien? Populair heeft hij zich in ieder geval niet gemaakt bij Erwin Mulder, die na 5 seizoenen Feyenoord waarschijnlijk op het tweede plan wordt geschoven.

Op 21 september kan Kenneth Vermeer zich onsterfelijk maken. Dan staat de klassieker op het programma. Wat zou het mooi zijn als de kersverse Feyenoord doelman de wedstrijd van zijn leven speelt en de Amsterdammers zou verslaan. Het kan niet anders dan dat de Feyenoordfans hem in de harten zullen sluiten. Ik vind het vooral moedig van Vermeer. Wanneer hij zijn handtekening definitief heeft gezet kunnen de shirts worden gedrukt. Aan mij zal het niet liggen, van zo’n held wil ik graag een shirt om de schouders….

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *