Tussen hoop en vrees | HSV, Hamburger SV | Degradatie na 51 jaar | Bureau Voetbalquiz

Tussen hoop en vrees

Terwijl de complete selectie van AZ al feest vierde op Ibiza bikkelen een aantal ploegen nog voor hun plekje in Europa of de Eredivisie. Inmiddels weten we dat Go Ahead Eagles is gedegradeerd en moeten Volendam, NAC, Roda JC en de Graafschap uitvechten wie er volgend jaar in de Eredivisie spelen. En gaat Heerenveen of juist Vitesse Europa in?

De spanning in de Eredivisie was het hele seizoen ver te zoeken, maar is nu volop aanwezig. Hoe anders was dit bij onze Oosterburen. Bureau Voetbalquiz volgde afgelopen weekend met belangstelling de ontknoping in de kelder van de Bundesliga. Paderborn, HSV, VFB Stuttgart, Freiburg, Hertha BSC en Hannover 96 stonden op een paar punten van elkaar en konden allemaal nog degraderen. Na een bloedstollend schakelprogramma tussen alle stadions bleek Huub Stevens, niet voor het eerst, goed te zijn voor een Houdini act. VFB Stuttgart moest winnen van naaste concurrent Paderborn. Na een achterstand wist de ploeg van Stevens deze om te buigen in een 2-1 overwinning. Dit ging uiteindelijk ten koste van Freiburg, dat het samen met Paderborn volgend jaar een niveautje lager mag proberen. HSV greep, voor het 2e jaar op rij, de laatste strohalm.

Daar waar in Nederland een uitgebreide nacompetitie als toetje van het seizoen wordt gespeeld, houden onze Oosterburen het bescheiden. Een ‘alles of niets wedstrijd’ tussen de nummer 16 van de Bundesliga en de nummer 3 van de 2e Bundesliga bepaalt wie er komend seizoen op het hoogste niveau actief is. HSV is na de laatste speelronde gered van rechtstreekse degradatie, maar moet tegen Karlsruhe SC het vege lijf zien te redden. Bureau Voetbalquiz hoopt vurig op een overwinning van de ploeg van Rafaël van der Vaart. Wanneer Karlsruhe SC weet te winnen zal een van de mooiste quizvragen voor altijd verloren gaan. Welke club speelt namelijk sinds de invoering van de Bundesliga als enige op het hoogste Duitse niveau?…. Juist HSV!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *