Raad de baard en… win!!

Baarden in alle soorten, maten én kleuren… ze zijn anno 2014 niet meer weg te denken van de voetbalvelden. Het afgelopen WK leverde heel wat fraaie voorbeelden op. Die van Andrea Pirlo heeft inmiddels ongeveer mythische proporties aangenomen, als dé baard aller voetbalbaarden. Maar ook die van Fernando Meirelles, Tim Howard en Anthony van den Borre – helaas slechts tijdens één WK-wedstrijd te bewonderen – mochten er zijn.

Ook in de Eredivisie is de baard sinds dit seizoen prominent aanwezig. Het leverde een paar weken geleden een vertederend tafereel op. Twee voetballers die voor de wedstrijd in de catacomben vol bewondering aan elkaars baard voelden. Wat het aantal baarden betreft, spant de selectie van NAC de kroon. Zou het een eerbetoon zijn aan de in 2003 overleden oud-trainer én NAC-icoon Jo Jansen, die in de jaren ’70 en ’80 met een mooie, volle baard op de bank zat? Of wellicht een subtiele verwijzing naar Hubert Baardemans? Tegenwoordig de technische man in de Raad van Commissarissen en ruim 25 jaar geleden selectiespeler van de Parel van het Zuiden, overigens met gladgeschoren gelaat. Het ligt misschien toch meer voor de hand dat het een manier is om de matige prestaties van dit seizoen te maskeren…

Wat de reden ook is, Bureau Voetbalquiz heeft uit de NAC-selectie een elftal baarden samengesteld. De opgave is simpel: raad de baard! Welke spelers horen bij de nummers 1 t/m 11? Voor de doorsnee voetballiefhebber wellicht een uitdaging, voor de NAC-fans een makkie.

Onder de goede inzenders verloten we een bus scheerschuim, eventueel ook prima te gebruiken als scheidsrechter spray…!

Maar, je mag deze prijs ook inruilen voor een mooie €50 korting op een Avondje Bureau Voetbalquiz. Van voor tot eind geregeld en geregisseerd. Met net zoveel NAC- of baard-en-snor-vragen als jij wilt! Dat bespreken we dan samen van tevoren. Maken we er bij jou op de vereniging een geweldig leuke avond van!!


We zien jouw inzending graag tegemoet via info@bureauvoetbalquiz.nl.


4 antwoorden
 1. Peter van Waardenburg
  Peter van Waardenburg zegt:

  Jo Jansen had een echte baard! De voetbalmietjes van het huidige NAC trimmen hun baard, die tellen niet mee! John de Wolf en Barry Hulshof hadden ook authentiek (bakken)baardgroei.
  Wat te denken van de tochtlatten van Dick Nanninga. De mooiste snor op de Nederlandse velden na Bok de Korver is ongetwijfeld Abe van der Ban.
  De voetballer met de mooiste bijnaam op het gebied van (on)beharing is: ????????????????????

  Beantwoorden
  • Martin
   Martin zegt:

   Beste Peter,
   Bedankt voor je leuke reactie! Ik kan me er helemaal in vinden. En voor het geval we ooit een verhaal over snorren gaan publiceren (je brengt me wel op een idee…), dan zal Abe uiteraard niet ontbreken!

   Het is heel toevallig, maar aan de vooravond van het afgelopen WK had ik de volgende vraag in een Oranje-quiz opgenomen:
   WELKE, UIT DEN HAAG AFKOMSTIGE, VOORMALIGE INTERNATIONAL (11 INTERLANDS, 1 WK) HAD ALS BIJNAAM ‘DE GODDELIJKE KALE’?, met als antwoordmogelijkheden, want het was multiple choice:
   a. Jaap Stam
   b. Bertus de Harder
   c. Jan van Halst
   d. John Metgod

   Ondanks dat veel mensen nog nooit van Bertus de Harder gehoord hadden, was deze vraag een kwestie van afstrepen, want… Jan van Halst heeft misschien ooit in een Oranje pyama geslapen, maar spelen in Oranje?? Dat nooit! Jaap Stam heeft een karrenvracht aan interlands gespeeld, in elk geval een veelvoud van de genoemde 11. John Metgod misschien? Komt qua interlands meer in de buurt, maar smaakte nooit het genoegen om op een WK uit te komen. Was international in de ‘magere jaren’80’ van Oranje, en had toen bovendien nog haar! Blijft over: Bertus de Harder, de goddelijke kale, een speler met één van de mooiste bijnamen ooit. Of moeten we zeggen: Le Divin Chauve, want zijn bijnaam ontstond bij Girondins de Bordeaux.

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *