loting Europa League Go-Ahead Eagles Europees avontuur | Bureau Voetbalquiz

Go Ahead Eagles begint aan Europees avontuur

De zomerstop loopt alweer op zijn eind. Bureau Voetbalquiz zag de afgelopen weken de nodige vakantiefoto’s van Eredivisiespelers voorbij komen. Kersverse Ajax aanwinst John Heitinga was met zijn familie te vinden op Ibiza, terwijl Steven Berghuis op het strand van Barcelona is gesignaleerd. Colin Kazim-Richards genoot overduidelijk met zijn kinderen van de waterglijbaan en Ricardo Kishna werkte aan zijn koptechniek in een zwembad in Dubai.

Hoewel de meeste voetballers zich langzaam weer melden bij hun werkgever is er één club waar de meeste spelers geen of in ieder geval een wel heel korte vakantie hebben gehad. Go Ahead Eagles bereidt zich namelijk in alle rust voor op de eerste echte Europese wedstrijd in 50 jaar. De club uit Deventer is dankzij een hoge klassering in het Fair Play klassement toegelaten tot de Europa League en speelt donderdag 9 juli in Emmen tegen het Hongaarse Ferencváros. Van alle clubs die Go Ahead had kunnen treffen blijkt Ferencváros toch wel de meest complexe te zijn. Allereerst is de 28-voudig landskampioen en huidig bekerhouder geen makkelijke tegenstander, maar vervelender is misschien nog wel het feit dat de club een straf van de UEFA heeft gekregen waardoor er zonder publiek moet worden gespeeld. Bij Go Ahead konden de supporters bijna niet wachten om hun club in de Europa League te steunen. Maar de reis naar Hongarije kan iedereen dus op zijn buik schrijven. Hoewel, bijna iedereen. Henk de Haan, al jarenlang supporter van Go Ahead, won bij een supportersavond een droomreis naar het Europese uitduel van Go Ahead en mag dankzij een geniale zet van het bestuur toch mee naar Hongarije. De Haan is namelijk aangesteld als bestuurslid en zal met zijn vrouw het uitduel toch mogen aanschouwen. Voor de andere supporters hoopt Bureau Voetbalquiz dat Go Ahead Ferencváros glansrijk verslaat en dat in de 2e ronde ook de winnaar van het duel tussen FC Balzan en Zeljeznicar aan de zegekar gebonden wordt. Want dan zou de derde ronde weleens een fraai affiche op kunnen leveren.

Hoewel er volgens voorzitter Edwin Lugt dit seizoen maar één prijs telt – de promotie naar de Eredivisie in mei 2016 – zal een langer verblijf in Europa toch voor warme gevoelens zorgen in Deventer. Wij zien de affiches al voor ons:  Go Ahead Eagles – West Ham United, Go Ahead Eagles – Borussia Dortmund, Go Ahead Eagles – Southampton…   Bureau Voetbalquiz wenst de Eagles veel succes en zal hun verrichtingen met grote belangstelling volgen, uiteraard ook met het oog op eventuele toekomstige quizvragen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *