Ode aan Johan Cruijff

Op donderdag 24 maart overleed Johan Cruijff. De afgelopen dagen was het overlijden van hét Nederlandse voetbalicoon voorpagina nieuws. Ook op de televisie waren er volop programma’s te zien over het leven van Johan Cruijff. De documentaire ‘en un momento dado’ over de volgens velen beste voetballer aller tijden, staat vanavond op het programma. Wij kunnen ons nog herinneren dat we deze documentaire in 2004 in de bioscoop bekeken, geweldig!

Johan Cruijff passeert ook in onze voetbalquizzen met enige regelmaat de revue. Als ode aan Johan Cruijff wil Bureau Voetbalquiz de komende 14 dagen stilstaan bij deze voetballegende. Wij zullen de nummer 14 eren in 14 quizvragen die de komende 14 dagen op onze facebookpagina en website te vinden zullen zijn. De vragen zullen in chronologische volgorde een overzicht geven van de lange carrière van Johan Cruijff.  Iedere dag geven we uiteraard, met tekst en uitleg, antwoord op de vraag van de dag ervoor.

Johan Cruijff maakte op 15 november 1964 op 17-jarige leeftijd zijn Eredivisiedebuut. Geheel in de Ajax-traditie scoorde hij meteen bij zijn eerste optreden. In welk stadion debuteerde Johan Cruijff in de Eredivisie?

1 antwoord
  1. remco
    remco zegt:

    Wat een ontzettend leuk idee, Martin en Marije! Een mooi klein eerbetoon.

    Het antwoord ga ik schuldig blijven. Zijnde op voetbalgebied een wandelende noncyclopedie.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *